Daca am achitat materiale de constructii ( urmand sa le primesc pe parcursul lucrarii, in functie de cum am nevoie) si firma da faliment, cum le pot recupera? Ce act ar trebui facut sa nu pierd materialele in caz ca firma da faliment?
Nu ne dati detalii privitoare la modul de plata.
Sper ca nu ati facut greseala de a plati totul in avans!!!
Daca ati platit totul in avans cereti livrarea in 10 zile si depozitati materialele pe teren.
Nu aveti cum sa blocati stocul furnizorului si acesta nu are nici o obligatie sa va puna la dispozitie un spatiu de stocaj!!!
Pe viitor atentie la alegerea furnizorilor si la contractele pe care le semnati.
Este vorba de Ambient Sibiu ( vreau sa imi construiesc o casa ), nu am platit inca nimic. Ei depoziteaza materialele dupa ce le platesc pana imi trebuie si le livreaza in functie de cum am nevoie. Ma gandeam daca pot face un act sa nu pierd materialele in caz de faliment ( pe teren le depozitez mai greu, dar nu e imposibil).
In caz de faliment intregul stoc de marfa se transforma in masa credala. Se valorifica ulterior prin licitatie de catre lichidator. Daca nu ati platit nimic e bine. Daca ati platit, nu aveti nicio garantie ca, comanda va mai fi onorata deoarece lichidatorul va face platile in ordinea constituirii obligatiilor firmei falimentare cu prioritate pe achitarea salariilor si a obligatiilor bugetare si abia la sfarsit furnizorii, recte avansuri clienti in limita sumelor disponibile.