avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigiu munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigiu munca

mi s-a aplicat
sanctiunea disciplinara ,,mustrare scrisa,,ca si functionar public . am 2 intrebari 1] la cat cat dupa aplicarea acestei sanctiuni disciplinare pot da examen ptr promovarea in clasa in urma absolviriii unei forme de invatamint superior? 2]as vrea sa contest aceasta sanctiune disciplinata - unde o pot face ? judecatorie sau tribunal si incat timp?

Cel mai recent răspuns: costin123 , utilizator 12:31, 22 Aprilie 2019
1. Sanctiunea se contesta la Tiibunal- Sectia de Contencios Administrativ.

În ceea ce priveşte termenul şi procedura de contestare a deciziei prin care se aplică o sancţiune disciplinară, nici Legea nr. 188/1999 şi H.G. nr. 1344/2007 nu conţin prevederi exprese, însă, având în vedere natura de act administrativ a deciziei de sancţionare, cât şi dispoziţia conţinută de art. 117 din Legea nr. 188/1999, care face trimitere nu numai la prevederile legislaţiei muncii, ci şi la reglementările de drept comun civile, administrative sau penale, după caz, dispoziţiile art. 117 trebuie interpretate ca făcând trimitere la reglementările de drept comun administrative, respectiv la art.11 din Legea nr. 554/2004.
Detalii: [ link extern ]

2. În urma dobândirii unei diplome de studii de nivel superior, funcționarii publici de execuție au dreptul de a participa la examenul organizat pentru ocuparea unei funcții publice într-o clasă superioară celei în care sunt încadrați, dacă studiile absolvite sunt în specialitatea în care își desfășoară activitatea sau dacă autoritatea ori instituția publică apreciază că studiile absolvite sunt utile pentru desfășurarea activității.

Alte conditii nu sunt mentionate in legislatie.
studiile absolvite sunt in specialitate insa angajatorul refuza sa organizeze examen ptr ocuparea unei functii publice intr-o clasa superioara celei in care sunt incadrat motivand ca functia pe care o ocup nu necesita studii superioare blocandu-mi avansarea in cariera, nu a-ti raspuns in cate zile pot face contestatia la mustrarea scrisa. multumesc anticipat.
Termenul de contestare : 30 de zile de la comunicare.
Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisie disciplina functionari publici birsany birsany buna ziua ! a fost sesizata comisia de disciplina de catre compartimentul resurse umane ca un functionar a lipsit 2 zile, fiind atasate la sesizare nota ... (vezi toată discuția)
Sanctionare disciplinara functionari publici costache80 costache80 Va rog sa-mi spuneti care este termenul in care se poate contesta o sanctiune disciplinara aplicata unui functionar public de conducatorul unei institutii ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa bratu nicolae bratu nicolae Buna ziua.Am si eu o intrebare la care as vrea sa-mi raspundeti daca se poate.Lucrez la o primarie de comuna functionar public, referent superior 2.De curand ... (vezi toată discuția)