avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pt. Guvern: FITI PRIETENII JUSTITIEI
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pt. Guvern: FITI PRIETENII JUSTITIEI

Dear Sirs,
Would you please be so kind and mediatically promote this letter addressed to the Romanian government, as the catholics in Bucharest do try to preserve the Austrian urbanistic plans for the city.
Wishing for you to become the friends of the justice in Romania,
Amy




Every culture has developped an ethic of its own
is considered a normative science, because it is concerned with norms of human conduct, as distinguished from the formal sciences, such as mathematics and logic, and the empirical(bazat numai pe experienta senzoriala) sciences, such as chemistry and physics.(formal sciences: mathematics, the logics= exact, clar, explicit: official, rigid) The empirical social sciences, however, including psychology, impinge to some extent on the concerns of ethics in that they study social behavior. For example, the social sciences frequently attempt to determine the relation of particular ethical principles to social behavior and to investigate the cultural conditions that contribute to the formation of such principles. .



Note down for the letter to the Government : the 11th of May 2006:

Stimati Domni,

Incerc prin aceasta scrisoare direct adresata dumneavoastra, reprezentantilor de frunte ai tarii, sa va convingem asupra importantei respectarii de catre Domniile voastre, a principiilor legale europene, in cerintele reprezentantilor credintei catolice din Bucuresti. Referindu-ma la dezbaterile privind concesionarea spatiilor pentru “Cathedral Plaza”, Str. General Berthelot, voi aminti lucrul general cunoscut si acceptat ca legea nu reprezinta in intregime o problema de ordonanta, decret uman; aceasta include prioritar legea naturala. Cea mai bine cunoscuta versiune asupra faptului, aceea ca legea Domnului este suprema, a avut o influenta considerabila asupra dezvoltarii Statelor Unite, a statelor menbre NATO si a altor societati vestice.
Miscarea drepturilor si a libertatilor civile, de exemplu, s-a inspirat din credinta intr-o lege naturala. O asemenea credinta apare implicit in doctrina conform careia legea serveste promovarii demnitatii umane, ca de exemplu aplicarea libertatilor umane pentru toti: a se observa aici importanta principiilor urbanistice privind constructiile in spatii publice. Reformuland ipoteza, legea serveste unor nenumarate functii, curtile juridice contribuind doar la stabilitatea sociala, prin rezolvarea disputelor in cadrul unei societati civilizate. Amintesc aici ca diferitele tipuri de legi au fost folosite, de-a lungul timpului, ca un mechanism pentru schimbarea sociala; de exemplu, in diverse perioade, legile au fost date pentru a inhiba discriminarea sociala si pentru a imbunatati calitatea legii privind sanatatea, bunastarea si educatia individului. Voi aminti mai departe de texte din dictionarele celebrelor edituri britanice Oxford si Cambridge, ce formuleaza fapte istorice referitoare la constatarile “unora dintre experti, promotori ai observatiei conf. careia credinta populara asupra legii este deasupra aspectelor coercitive, formale adica, ale legii scrise. Ei puncteaza faptul ca, daca o norma sau un obicei sunt sustinute de catre un fundal legal formal, acesta devine, in mod practic, lege. Pe de alta parte insa, un statut care nu este nici impus si nici ascultat nu este de fapt o lege. Atitudinile sociale referitoare la legile formale detin o importanta semnificativ crescuta a legii intr-un proces. Rolul legii in Japonia si in China, de exemplu, este oarecum diferit de rolul sau in cadrul societatilor Vest-democratice. In aceste tari, respectul proceselor legale formale este scazut, cel putin in problemele ce nu au implicatii in probleme de industrie, tehnologie si de afaceri. Apelarea la o rezolvare pe cale juridica reprezinta un ultim procedeu, concilierea, in sensul unei cooperari benefice pentru ambele parti, fiind mecanismul preferat pentru a controla o stare sociala.” Religia catolica are prin excelenta bazele in doctrina juridica romana, doctrina ce sta la baza stiintei juridice actuale. Principiile promovate de doctrina catolica sunt echivalente cu cele promovate de Declaratia Universala a Drepturilor Omului, aceasta din urma producand modificari in cadrul constitutiei actuale a tarii, in vederea aderarii Romaniei la Uniunea Europeana.
Datorita faptului ca legea comuna, bazata pe traditie si experienta privata, individuala, sta inca la baza deciziilor luate in cadrul unui process cu o curte de jurati, religia este cea mai potrivita pentru a educa rapid populatia, in conditiile in care categoriile cu ranguri superioare in economia de piata nu dispun de o logistica eficienta pentru bugetul necesar progresului tarii. Religia catolica, promovata in tara noastra de membri ai Uniunii Europene (italienii), are nevoie de spatiul solicitat de catre Monseniorul Robu pentru a contribui la politica de integrare, in sens plurisemantic, a Romaniei in Uniunea Europeana.
Nu este necesar, in acest context, decat sa fie respectate si practicate, in totalitate, atributiile profesionale ale celor insarcinati cu administrarea, la nivel local, a planurilor urbanistice generale.
Pentru aceasta amintesc de respectarea principiilor urbanistice, asa cum sunt predate ele la Facultatile de Arhitectura si in cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, de exemplu.
Nu voi aminti aici ca acest lucru presupune atat respectarea, de catre guvernul tarii ce isi promoveaza normele de Cod Civil si principiile constitutionale prin toate institutiile sale administrative( de exemplu Primaria si Ministerul Afacerilor Externe), atat a educatiei superioare pe care incearca sa o promoveze la nivel national si international(prin urmarirea obiectivului politic de integrare la UE, dar si sustinerea celor ce ii promoveaza principiile politice superioare. Concluzionand, legea se desfasoara pe masura ce societatea evolueaza. Pe plan cronologic istoric, cele mai simple societati au fost cele tribale. Membri tribului erau inruditi primordial pe baza credintelor si a veneratiei lor a acelorasi zei. Astfel, chiar in absenta unor legislatii si a unei curti procedurale exista o lege- o imbinare a magiei-divinitatea, adica necunoscutul stiintei, in cazul nostru- si a religiei, moralitatii, precum si a obisnuintei, adica traditia si experienta colectiva informala. Astfel, autoritatea suprema era reprezentata de conducatorul-reprezentant divin ce era menit sa vegheze aplicarea doctrinei, dupa cum dvs., reprezentantii poporului in politica promovata a tarii, aveti datoria de a promova o educatie si o justitie superioare, atat in institutiile dvs. administrative, cat si in actiunile dvs. in vederea atingerii unui obiectiv de o importanta nationala.
Datorita faptului ca fiecare cultura are o etica a sa proprie, consider ca atat dvs., reprezentantii alesi ai populatiei de cult roman latin, cat si reprezentantii comunitatii catolice italiene din Bucuresti, veti ajunge la cooperarea potrivita coordonarii logice a activitatilor dvs. de interes comun si privat, apeland prioritar la valorile morale impartasite la nivel unitar international.
Reantorcandu-ma la cunostintele despre morala pe care mi le-am insusit in cadrul unor institutii promotoare de educatie, apartinand statului national roman, rezum pt. dvs. conceptul de “valori morale”, asa cum acesta este definit de diverse stiinte : Psihiatrie:constiinta; Natura umana, reguli de baza ale binelui si raului in: Lege Naturala; principii de comportament social:Etica; pozitii etice in diferite religii centrale: Christianity: Central Teachings;Islam: Ethics;Buddhism: The Four Noble Truths;Hinduism: Fundamental Principles;Judaism: Basic Doctrine and Sources; valori sociale impartasite-teoria privind mentinerea unitatii sociale prin promovarea constiintei collective:Mores;Emil Durkheim; dezvoltarea subiectiva a valorilor morale individuale: Existentialism: Moral Individualism;Utilitarianism : prohibitii larg raspandite: Taboo; iar pt. reguli legale pt. rau si bine: consultati Legea.
In asteptarea propunerii de cooperare specializata din partea dumneavoastra, nu ne ramane decat sa luptam pentru promovarea acestei culturi europene cu bazele ei in dreptul roman,
Va adresam sentimentele noastre de respect,



Anamaria Neagoe

Din partea Comunitatii Catolice din Bucuresti, Romania

Cel mai recent răspuns: amy_pilot , utilizator 16:04, 30 Mai 2006
Relatii internationale: despre gradul de pozitionare “strategica” geografica a Romaniei in cadrul Europei civilizate (EU); relatiile diplomatice cu vecinatatea

1. Amy Neagoe
JUSTITIE POLITICA si ECONOMICA: Exemplificand spusele presedintelui tarii: ”sa moara si capra vecinului”(proverb Romanesc!!): De ce, dupa ce mi-a murit capra, sa ma asociez cu vecinul ca sa muncesc si s a imi cumpar alta? Mai bine stau relaxat, barfesc, ma plang ca sunt roman si ii doresc si lui sa pateasca la fel ca mine!

Si, pentru ca tot sunt inactiva social datorita deosebitei interventiii chirurgicale de ieri seara, imi folosesc ratiunea morala !! si va intreb direct: “de ce sa mai lupt, dupa 8 ani de suferinta, pentru a ma adapta la o societate primitiva si instinctuala irationala, cea romaneasca, daca distinsii academicieni ai tarii imi sustin teoretic observatiile facute pe siteurile si in emisiunile dumneavoastra, in contextul in care patronii industriei mediatice nu imi ofera nici cel mai mic ajutor practic pentru a ma recupera rapid fizic?
Remarc in acest context ca oamenii obisnuiti, lipsiti de cultura si de educatie, se iau exclusiv dupa aparente cand dau verdicte si incep actiuni, iar politicieni sustinatori ai dreptatii si ai dezvoltarii economiei, nu inteleg ca eu am muncit si inca lupt pentru a le oferi, infruntand pt. aceasta probleme fizice si situatii deosebite ?
Reformuland, de ce nu imi oferiti nimic in schimbul a tot ce v-am dat eu, daca nici macar nu am avut pretentia sa fiu tratata asemenea unui presedinte de tara?
De ce sa mai lupt pentru oameni care, necitind filozofi ca Tutea si nici comentariile acestuia despre personalitati ale politicii curente a tarii, nu inteleg sa imi ofere nimic in schimbul a ceea ce am dat e u tuturor? Cine sa va mai creada? Prostii??? Dar dvs., televiziunile publice, aveti rolul de a recunoaste si de a sustine direct si practic (pragmatic) valorile care sa va dea acces in UE, nu-I asa?
Atasez CV-ul meu, poate il cititi pe post, ca sa n u ziceti sefului politic ca “nu m-a ajutat total si in timp real”.


2. Amy Neagoe

Exemplificand din nou, toti romanii astia primitivi, needucati, au nevoie ca eu sa ma plang, sa sufar amintindu-mi aminte periodic de problemele mele, si s a le spun in detaliu care sunt problemele personale, pentru ca ei “sa se gandeasca!!! Daca !! ma ajuta, indeplinindu-mi rugamintile. Nu le ajunge niciodata un simplu “va rog” spus sobru, ca femeie!!(ei as, increzuta asta!) si n u vor sa lase nimic de la ei, desi nici unul nu e in stare nici macar sa conceapa suferintele mele fizice(doar aparenta conteaza, daca eu “fac scandal “inseamna ca nu am nimic(citat din experienta mea in transporturile publice). Tot ce conteaza e ca nu sunt nici presedinte, nici om politic care sa faca scandal, si n u am nici macar experienta lor de viata, ca sa am dreptul sa fiu tratata politicos si respectata, chiar cand nu raspund provocarilor prostilor si ii las s a aiba “ultimul cuvant”.. Ca sunt educata si cultivata, contrar celor ce banuiesc ei ca semnifica cei 2 termeni !? Ei, dar mie n u mi-a murit capra, ca “sa inteleg si eu ce-I aia”, nu-I asa?
In contextul in care “capra” mea, la juma” de zi dupa operatiile mele, ni se plange ca o dor picioarele ca trebuit sa mai faca si cumparaturi azi, in afara de hartiile pe care le-a scris la “servici”, de uitatul la teloevizor de diseara si in afara de faptul ca s-a mai si lasat consolata de colegi si “psihologi” atotstiutori si justitiari care i-au facut cadou si un telefon mobil marca Siemens(ca lu” “fica-sa ii plac nemtii, nu’ de altceva).
Intrebare: de ce dracului nu iese nimeni in strada si pt. Mine!!!, daca romanii cei sufletisti si destepti ofera resedinte, aparatura casnica, valuta si ajutoare multiple celor loviti de potop, asa dupa cum spun toate televiziunile?
In final,doresc tuturor celor ce m-au ajutat ascultandu-ma si respectandu-ma si ma ajuta concret practic, (in pofida aerului meu “sobru”, adica de increzuta!!,care nici nu vorbeste de toate cu toti, mereu!: sa avem toti multa sanatate si bani, dar si recunoastere, siguranta! Ca unor oameni maturi!



3. Amy Neagoe

Inca ceva, stimati domni romani! Sa ne incurajam: Dar viata merge inainte, nu-I asa? Ce daca noi gandim si facem mereu ca acum 60 de ani, convinsi fiind mereu ca suntem “superiori” ?
Politica: MORALA CATOLICA: pentru catedrala Sf. Iosif de pe Gral Berthelot, pentru o populatie lipsita de cultura si de educatia adecvata. O populatie care merge atat la biserica cand are o problema, dar apeleaza si la vraci, si la farmece, in acelasi timp!!


Cum sa imi fac dreptate, adaptandu-Ma!! intr-un mediu (tara, familie, regiune urbana etcaetera) cand morala este data nu de o educatie formala bine coordonata si controlata, ci este promovata de o religie ortodoxa si de educatia neschimbata in familii, de-a lungul timpului, ambele promovand frica si supunerea, dar n u dragostea si nu cooperarea, coordonarea corecta a sinelui? Ambele promoveaza un servilism fals si teama( a se urmari, de exemplu, felul in care sunt infatisati sfintii in icoanele ortodoxe, anume numai in ipostraze de suferinta extrema, total neconcordant cu viata cotidiana), generatoare de false comparatii si imitatie, in mintile si chiar in actele oamenilor?
In acest context, personal imi este greu sa traiesc intr-un mediu ne-intelectualizat, needucat adica, compus dintr-o populatie romaneasca primitiva si instinctual a ce nu asculta nici de legile moralei(mersul la preot e doar o fatada, dat fiind ca un preot nu are decat foarte putine din cunostintele mai specializate ale unui psihiatru din societate, de exemplu)., dar n u asculta nici de legile eticii medicale, legi justitiare, multumindu-se doar” sa faca operatii”.
Noroc ca lucrurile bune, clare, ies la iveala, desi in timp. Si intr-o astfel de societate necoordonata,fara dorinta concreta de a se coordona, timpul poate iaduce boli fizice.
ok. vorba romanului (asa cum o prezinta Plesu) : si care-i problema ... intr-un final ?
ce te doare ?
ai nevoie de sfaturi ? de ajutor ?
concret ..
Uita-te pe Forum Stiri A3, topicurile notate Amy. Daca esti asa cum vrei sa pari, vei intelege si vei actiona.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trimis comisiei eu, va rog fiti de partea dreptatii si promovati-l, prieteni juristi amy_pilot amy_pilot Sirs, I address this to you as I am a young proffessional citizen in the country which has been selected to reach the EU commission the ... (vezi toată discuția)
Charta traducatorului elena138 elena138 Are cineva textul Chartei Traducatorului (aprobată de Congresul de la Dubrovnik din 1963,şi modificată la Oslo, la 9 iulie 1994)? Multumiri anticipate! (vezi toată discuția)
Un alt mod de a face politica POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE [b]Umor negru la scară mondială ![/b] Zambiti, va rog! Traducerea in romana este ingrosata. Textul poate fi o satira naucitoare la adresa drepturilor si ... (vezi toată discuția)