avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Un vecin doreste sa isi mute usa de la intrare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Un vecin doreste sa isi mute usa de la intrare

Vecinul de langa mine vrea sa isi mute usa de la intrate pe peretele de la sufragerie. Mie nu imi convine, deoarece tot zgomotl se aude din camera copilului.
Avem asociatie de proprietari, se poate discuta acolo? Ma pot opune direct, sau daca obtine acordul majoritatii ii poate da bataie?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 08:46, 24 Noiembrie 2009
Pentru aceasta operatiune, vecinul dvs. va avea nevoie de autorizatie de construire de la Primarie si de obicei, Primaria solicita si acordul notarial al vecinilor.
Posibil ca asociatia de proprietari sa-si fi dat deja consimtamantul...
Doar la Primarie puteti afla concret cum stau lucrurile, in caz ca a fost depus proiectul si actele necesare in vederea eliberarii autorizatiei de construire.
Intradevar, pentru efectuarea unei astfel de lucrari este necesara emiterea unei autorizatii de construire. In conditiile actuale, conform Legii 50/1991 si a Legii 230/2007, va fi necesar ca antreprenorul sa efectueze (pe cheltuiala sa) o lucrare de expertizare a cladirii si ii este necesar acordul tuturor proprietarilor care se invecineaza cu apartamentul sau. Mai multe lamuriri veti primi daca va veti adresa primariei...
Vecinul dvs nu poate face o asemenea "operatiune" decat in conditiile prevazute de lege : certificat de urbanism , avize si autorizatie de construire. Daca se apuca de treaba va recomand sa sesizati imediat primaria (disciplina in constructii) si Inspectoratul de Stat in Constructii.
In 1997 am cumparat un apartament. Cel de la care am cumparat a construit o noua intrare, ridicand un nou zid pe holul bocului cam la 1, 7m de vechiul zid. Chestia asta nu inoportuneaza cu nimic pe nimeni. In 1998, cand am renovat apartamentul, am cerut avizul asociatiei si am obtinut semnaturi pentru acordul a cca. 85% din vecini pentru pastrarea zidului asa cum se afla. Insa nu-l am prins in cadastru.
Cum ar fi corect sa procedez?
Daca v-as spune cum e legal precis v-ati supara pe mine, desi eu nu am nicio vina:)

Daca spatiul e cumparat, puteti face cadastru, intabulare etc.

Daca spatiul nu e cumparat, dar aveti semnatura vecinilor (ar trebui sa aveti si avizul comitetului executiv al asociatiei), se cheama ca e inchiriat sau concesionat. Pentru acest lucru ar trebui sa platiti o chirie asociatiei de proprietari. Dar nu puteti face cadastru pe o proprietate pe care nu o detineti (prin cumparare).

Asa ca daca nu va deranjeaza nimeni, nici nu turburati apele :secret:
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2009
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Acord asociatie de proprietari paulpaulion paulpaulion Am urmatoarea situatie : De citiva ani, vecinul de la parterul blocului si-a instalat centrala termica pe combustibil solid in spatiul de sub balconul meu ... (vezi toată discuția)
Unirea a doua apartamente CountPorcula1987 CountPorcula1987 Buna ziua, in viitorul nu foarte indepartat s-ar putea sa achizitionez apartamentul vecin. [b]As vrea sa le unesc[/b]. [b]Peretele prin care vreau sa fac ... (vezi toată discuția)
Acord asociatie proprietari Alexandru_cor Alexandru_cor Buna. As avea nevoie de un sfat. Am un apartament si o garsoniera una langa cealalta si as vrea sa fac un zid pe casa scarii (spatiu comun), astfel incat sa ... (vezi toată discuția)