avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Unirea a doua apartamente
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Unirea a doua apartamente

Buna ziua, in viitorul nu foarte indepartat s-ar putea sa achizitionez apartamentul vecin. As vrea sa le unesc. Peretele prin care vreau sa fac aceasta unificare a apartamentelor este de rezistenta din holul unuia in holul celuilalt. Eu vreau sa fac o gaura cat sa incapa o usa de 80-85 cm latime (nu imi trebuie de 90). Vreau sa fac proiect calumea cu grinzi in i sau cum le zice, cu armatura din pereti sudata de aceste grinzi, chiar si jos vreau sa pun o grinda (chiar daca fac treapta nu ma joc cu siguranta). Deci vreau sa fac totul cat se poate de sigur si legal pt. ca in caz de cutremur blocul ala se va prabusi si peste mine si familia mea, pe langa ceilalti locatari nevinovati. Desigur proiectul nu o sa il fac eu ci un ing constructor autorizat. Intrebarea mea este: In cazul in care reusesc sa cumpar apartamentul vecin, si vreau sa il unesc trebuie si aprobarea vecinilor? Nu de alta dar am vreo 2 Gigi Contra si 2-3 de care nu dai veci (sunt plecati, au ap. inchiriate). In plus inca unul s-ar putea sa se razbune, locatarii (inclusiv noi) nefiind de acord in trecut sa ii dam pe gratis podul (tot podul) sa isi faca el mansarda (cum i-a si trecut prin cap nu stiu, dar asta e alta poveste). Va multumesc pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:56, 26 Mai 2022
Este nevoie de intocmirea unui proiect de constructii de catre o firma autorizata. Pentru executia lucrarilor este necesara obtinerea autorizatiei de constructii de la primarie si a avizului pentru inceperea lucrarilor de la Inspectoratul teritorial de stat in constructii.
In dosarul pentru obtinere autorizatiei de constructii se depune pe langa propiectul de constructii si avizul asociatiei de locatari, aviz care se da in urma consultarii de catre administrator a tuturor proprietarilor din zona lucrarilor (sus/ jos, stanga/ dreapta) mentionate in proiectul de constructii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Noiembrie 2016
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
Deci nu trebuie la tot blocul, asta e bine Gigi contra sta il alta scara, altul care era cu podul, sta la 4 (eu la 2), mai ramane doar sa il caut "cu interpolul" pe unu' dintre cei de negasit :), dar asta nu e asa greu. Cat despre proiect am zis ca il fac cu firma/ing autorizat, doar nu ma bag eu ca romanu' e bun in toate de la zidarie la gaz si sare blocu-n aer :D.
Cred ca mai intai trebuie sa luati legatura cu proiectantul autorizat care va poate spune, cu cartea constructiei in fata, daca ceea ce doriti dvs. este realizabil dpvd al specialistului in constructii (nu toate zidurile de rezistenta pot fi strapunse/ gaurite si montate usi), respectiv daca aveti sanse sa obtineti autorizatie de constructii de la primarie.
Daca veti uni apartamentele atunci va trebui sa umblati si pe la cadastru deoarece schitele cadastrale nu vor corespunde realitatii.
Atat tump cat se realizeaza proiect tehnic si se obtine acordul asociatiei de proprietari nu mai este necesar acordul individual al vecinilor care in majoritatea cazurilor nu sunt de specialitate tehnica in rezistenta constructiilor
Supa executarea modificarii,este necesar sa informati oficial aat ocpi cat si asociatia de proprietari-depunand documentele justificative
De regula astfel de modificari care sunt dorite initial de proprietar,la un momentdat cu ocazia eventualei instrainari obliga la readucerea la forma anterioara interventiei la constructie concomitent cu refacerea documentelor fiecarui apartament

Alte discuții în legătură

Amenajarea podului unei mansarde matei_stoica matei_stoica Buna ziua, Am un apartament situat la etajul 4 din 4, iar in cartea funciara a imobilului apartamentul este incadrat defapt ca si mansarda (tavanul fiind de ... (vezi toată discuția)
Autorizatie? Analina_hades Analina_hades Locuiesc la etajul ultimul etaj,4, al unui bloc din beton. As vrea sa scot 2 usi , cea de la hol si bucatarie. Zidul cu usa din hol e din bca , pe langa usa ... (vezi toată discuția)
Inchiderea holului comun celor 2 apartamente, in deplin acord de catre mine ca proprietar si proprietarul apartamentului vecin DoKul DoKul Ce pasi trebuie urmati pentru a inchide acel hol comun cu o usa pe care s-o folosim atat eu cat si vecinul din fata?...avand in vedere ca nici-un alt vecin ... (vezi toată discuția)