avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Excedent la un ong
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Excedent la un ong

Buna ziua! Un ONG se gaseste in urmatoarea situatie :
la sfarsitul anului 2017 a inregistrat un excedent in suma de 24552 lei, excedent care nu a fost repartizat in anul 2018. La finalul anului 2018, s-a inregistrat un deficit de 3210 lei. Acest deficit poate fi recuperat din excedentul nerepartizat ? Daca da , ar ramane un excedent de repartizat de 21.342 lei. Acest excedent poate ramane in continuare nerepartizat,pentru acoperirea eventualelor deficite viitoare, de exemplu? Nu stiu daca s-a procedat corect prin faptul ca excedentul anului 2017 nu a fost repartizat. As dori sa stiu acest lucru si daca repartizarea excedentului unui an financiar are o anumita perioada limita in care acesta trebuie sa se repartizeze.
Va multumesc !
Ultima modificare: Vineri, 26 Aprilie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: cristian2005 , utilizator 14:27, 30 Aprilie 2019
E foarte corect cum s-a procedat. Repartizarea excedentului unui an financiar nu are o anumita perioada limita in care acesta trebuie sa se repartizeze si poate fi folosit la acoperirea deficitului asa cum scrieti..
multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profit nerepartizat bilant ong 31.12.2011 Iulia_A_68 Iulia_A_68 Buna ziua!Incerc sa finalizez intocmirea unui bilant ong,forma prescurtata..La data de 31.12.2010 s-a inregistrat profit din activitati fara scop ... (vezi toată discuția)
Repartizare excedent sfarghiuelena sfarghiuelena Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti daca in cazul unei asociatii non-profit excedentul de la sf. anului se repartizeaza astfel 121=117? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Repartizare excedent asociatie fara scop patrimonial Patru Mariana Patru Mariana Excedentul unui CAR cum poate fi repartizat? Potrivit OG 26/2000 ,a Ordinului 1969/2007 si a lg contabilitatii excedentul inregistrat la finalul unui ... (vezi toată discuția)