avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit pers cu handicap
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

pers cu handicap

Sunt persoana cu handicap accentuat de foarte multi ani , am o firma infiintata ca si PFA si doresc sa stiu daca sunt scutita la plata impozitului pe profit. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Monica Miron , Consultant fiscal 16:04, 25 Noiembrie 2009

Lege nr. 448/2006privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap acorda facilitati persoanelor cu handicap grav si accentuat

Art. 26. - Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiază de următoarele facilităţi fiscale:
a) scutire de impozit pe veniturile din salarii şi indemnizaţii de natură salarială;
b) scutire de la plata impozitului pe clădire şi teren;
c) scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu ataş şi mototriciclurilor, adaptate handicapului;
d) scutire de la plata taxei pentru eliberarea autorizaţiei de funcţionare pentru activităţi economice şi viza anuală a acestora;
e) scutire de la plata taxei hoteliere.
Art. 27. - (1) Persoanele adulte cu handicap grav sau accentuat pot beneficia de credit a cărui dobândă se suportă din bugetul de stat, prin transferuri de la bugetul Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Handicap la bugetele direcţiilor generale de asistenţă socială şi protecţia copilului judeţene, respectiv locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti, în baza unui contract privind angajamentul de plată a dobânzii pentru achiziţionarea unui singur autovehicul şi pentru adaptarea unei locuinţe conform nevoilor individuale de acces, cu condiţia plăţii la scadenţă a ratelor creditului, dar şi cu condiţia ca valoarea creditului să nu depăşească 10.000 de euro, iar returnarea creditului să nu depăşească 10 ani. În cazul achiziţionării de autovehicule adaptate special pentru transportul persoanelor cu handicap netransferabile, dependente de scaunul cu rotile, valoarea creditului nu poate depăşi 20.000 de euro, perioada de rambursare fiind de 15 ani.
(11) Persoanele care au contractat un credit în condiţiile prevăzute la alin. (1) şi cărora, în urma reevaluării, li s-a schimbat încadrarea în gradul de handicap beneficiază în continuare de aceleaşi condiţii de rambursare până la achitarea creditului.
(2) Beneficiază de prevederile alin. (1) şi familia sau persoana care are în îngrijire cel puţin un copil cu handicap grav ori accentuat.

raspunsul este nu! nu sunt prevazute facilitati de scutire pentru venituri din activitati autorizate , doar scutire de impozit pe salar
nu am inteles contextu legii si doresc sa stiu daca la locuinta proprietate personala pot contracta un credit de la banca sau cec pentru tocarie pvc cu geam termopan fara dobanda ? si daca da cat este limita acestui credit?
lazarica18 a scris:

nu am inteles contextu legii si doresc sa stiu daca la locuinta proprietate personala pot contracta un credit de la banca sau cec pentru tocarie pvc cu geam termopan fara dobanda ? si daca da cat este limita acestui credit?

la articolul 27 din contextul legii se refera la achizitionarea unei locuinte proprietate personala,pentru adaptarea unei locuinţe conform nevoilor individuale de acces, nicidecum adaptate pentru o afacere , dar o puteti face adaptata pentru interes pesonal fara sa specificati ca este pentru afacere,valoarea creditului să nu depăşească 10.000 de euro,iar returnarea creditului sa nu depaseasca 10 ani,
(deci maxim 10.000 euro si durata maxima de achitare a creditului este de 10 ani)
ce banca acorda credit persoanelor cu handicap grav si accentuat pentru achizitionarea unui autoturism?
intrebati in orasul dvs la directia persoanelor cu handicap sa va indrume ei de acolo cu ce banci au semnate protocoale de acordare de credite!mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot persoanele cu handicap sa cumpere masina in rate? aditza38 aditza38 o persoana cu gr 1 poate obtine credit la banca pentru achizitionarea unui autoturism?Daca da,care sunt conditiile,ce venit trebuie sa aiva si ce banca acorda ... (vezi toată discuția)
Taxa inmatriculare pentru persoanele cu handicap de vedere victoriavic victoriavic O persoana cu handicap de vedere este scutita de plata taxei noi numita timbru verde atunci cand inmatriculeaza pentru prima data o masina in Romania? Pe ei ii ... (vezi toată discuția)
Grad handicap accentuat-beneficii Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua. As dori sa stiu ce beneficii suplimentare trebuie ca un angajator sa-i asigure unui angajat incadrat in gradul de handicap accentuat. Exista ceva ... (vezi toată discuția)