avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am lăsat două zile camionul parcat într-o zonă ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am lăsat două zile camionul parcat într-o zonă industrială din UK și a fost furată marfa. Care ar fi partea mea de vină?

Am lasat camionul parcat într-o zona industriala din uk am plecat pentru 2 zile si a fost furata marfa din camion. Angajatorul nu mi-a oferit parcare cu plata si acuma da vina pe mine pentru ce sa intamplat. Precizez ca faceam o pauza de 45 ore. Care ar fi partea mea de vina?
Ultima modificare: Duminică, 28 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: viorel55 , utilizator 12:44, 1 Mai 2019
Autorul furtului e exclusiv vinovat pentru comiterea infractiunii.
Dumneavoastră puteți fi cel mult sancționat disciplinar pentru ca ați lăsat camionul prea mult nesupravegheat, potrivit contractului de munca și a fisei postului.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce responsabilitati aveti trecute in fisa postului in legatura cu marfa transportata?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Apărarea în fața angajatorului este indicat sa o faceti prin avocat daca va imputa ceva.
Pentru furt nu sunteti de vina.
Depinde însă de multe alte lucruri, cum ar fi unde ar fi trebuit să lăsați camionul, etc.
Avocatul se poate descurca în funcție de situatia concretă.


1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va supuneti CONVENTIE CMR dela GenevaArt. 3
Pentru aplicarea prezentei convenţii, transportatorul răspunde ca de propriile sale acţiuni şi omisiuni, de acţiunile şi omisiunile prepuşilor săi şi ale oricăror alte persoane la serviciile cărora recurge pentru executarea transportului, daca aceşti prepuşi sau aceste persoane acţionează în exerciţiul funcţiilor lor.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Soferul este responsabil pentru marfa transportata de la incarcare pana la descarcare. Trebuie sa ia toate masurile, inclusiv cele de protectia marfii. Daca sunteti sofer de mult timp stiti ca nu puteti sa abandonati camionul cu marfa. Daca exista asigurare CMR, atunci va plati asiguratorul paguba creata, altfel puteti sa fiti buni de plata.

Alte discuții în legătură

Fișa postului nesemnată, pagubă rezultată din exercitarea muncii. poate fi tras la răspundere angajatul în aceste condiții? Klara77 Klara77 Buna ziua , am sa incerc o prezentare cat se poate pe scurt , dar si cuprinzatoare cu speranta ca imi veti da sfaturi potrivite situatiei in care ma aflu ... (vezi toată discuția)
Firma transport ineternational pauza de 45 interzisa in tari ue se faca in camion traiflortrans traiflortrans Buna ziua am si eu o intrebare: am o firma de transport marfa si prestez servici in spatiul UE cu noile legi se interzice pauza de 45 sa se faca in camion find ... (vezi toată discuția)
Furt marfa pe durata transportului Septimius4 Septimius4 Buna ziua, Cu o saptamana inainte societatea a avut de efectuat un transport de apa infoliata pe paleti, fiecare palet cu eticheta corespunzatoare bon ... (vezi toată discuția)