avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis

Buna ziua aș avea si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns,pe prietenul meu la-u prins in România conducand un autoturism fara permis si numai are voie 5 ani sa ma dea pentru permis.Daca îl dă in alta țara si îl ia are voie sa circule în România cu el?
Ultima modificare: Duminică, 28 Aprilie 2019
Ioanahulpe306@gmail.com, utilizator
Cel mai recent răspuns: mariustz , utilizator 13:58, 21 Mai 2019
Buna seara!
In niciun caz nu poate. E o greseala pe care o fac adesea numeroase persoane condamnate penal in România, cărora li se anulează permisul. Trebuie sa aștepte împlinirea termenului pentru a obține din nou permis românesc in vederea circulării pe drumuri publice românești.
Dar nu înțeleg de ce e de 5 ani. A primit o pedeapsa complementara in urma condamnării?

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj
Înca nu a primit pedeapsa,dar domnul Polițist care la prims fara permis de conducere a spus ca 5 ani numai are voie sa dea!Multunesc pentru sfat
Domnul polițist vorbește aiurea.
Ideea e sa nu fie ținut dosarul in faza de urmărire penală prea mult timp. Trebuie insistat cu cereri, eventual sa apelați la asistenta unui avocat.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj
Anularea permisului de conducere este o acțiune administrativă. Sancțiunea este suspendarea dreptului de conducere vehicule oriunde s-ar afla persoana în cauza.. Să nu incerce diverse tertipuri pentru că poate să dea din rău în mai rău. Vorba populară „Este loc și de mai rău”
ing. Ioan Ciobanu
Multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Ștergere cazier judiciar Vasile Tataru Vasile Tataru Bună ziua! Aș dori să aflu cum pot să îmi curăț cazierul pentru o faptă penală din 1996?Fapta este sub incidența art.74 litera A.Va mulțumesc (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru conducere cu permisul suspendat Norbert.Kovacs Norbert.Kovacs Salutare, in data de 14.11.2018 am primit o instiintare sa predau permisul de conducere din cauza ca am cumulat 17 puncte de penalizare in mai putin de 6 luni ... (vezi toată discuția)