avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cum se poate proceda ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

cum se poate proceda ?

Bună ziua,
în urmă cu 5 luni am căutat pe net o firmă pt a-mi executa o comandă de mobilă. După verificările facute la Registrul Comerțului asupra firmei găsite, am contactat patronul respectivei firme și am stabilit o dată pt efectuarea măsurătorilor necesare, moment în care am stabilit de comun acord și prețul de execuție precum și avansul pecuniar necesar procurării de materiale, în cuantum de 50% , avans achitat la momentul respectiv în baza unei facturi proforme eliberate de respectivul reprezentatnt al firmei de mobilă. Și de atunci au început problemele, amânări peste amânări, eschivări sub diverse motive, etc. După cca 3 luni de tegiversări și sms-uri de a-mi returna banii dacă nu poate executa lucrarea, m-am dus la poliție și am depus plângere . S-a deschis un dosar penal. După 2 luni de așteptare, poliția îmi spune că dosarul a fost trimis la procuratură și că se așteaptă raspuns de acolo ,fără a-mi putea preciza un termen.
În situația aceasta, ce pot face pt a grăbi rezolvarea lucrurilor ? pot depune în paralel o plângere penală la judecătorie ? trebuie să-mi iau un avocat ? menționez că sunt pensionar și încadrat în gradul II accentuat de handicap permanent.
Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gabrielcpg , utilizator 19:35, 29 Aprilie 2019
Ideal ar fi sa va angajați un av care sa urmărească modul de soluționare al dosarului la poliție.
Daca nu aveti posibilitatea mergeți la poliție cereți relatii despre stadiul lucrărilor,faceti memorii în scris la parchet pt urgentarea cercetarilor în dosarul respectiv.Nu - i lăsați, faceti cereri peste cereri la parchet,poliție,
Ultima modificare: Duminică, 28 Aprilie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde fac o sesizare daca dosarul pe care il am la politie este amanat? Livica Livica Parchetul a trimis la politie dosarul pt marirea pensiei alimentare la inceputul lunii martie si incep sa cred ca nu-l ia nimeni in seama. Cu atat mai mult ... (vezi toată discuția)
Dosar penal accident rutier blocat la politie catalin12345 catalin12345 Buna ziua! in urma cu 8 luni de zile am avut un accident rutier. Politia a deschis dosar penal si politistul care se ocupa de dosar mi-a transmis ca Politia nu ... (vezi toată discuția)
Puterea aproape absoluta a procurorilor in procesele penale si drept penal international super important iola44 iola44 Am cateva intrebari foarte importante, cu cat mai multe pareri veti adauga aici la fiecare punct, cu atat mai mult veti ajuta utilizatorii forumului si pe ... (vezi toată discuția)