avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Carti de identitate, acte de stare ... Mi-a fost reținut permisul în Italia pentru ...
Discuție deschisă în Carti de identitate, acte de stare civila, pasapoarte, vize

Mi-a fost reținut permisul în Italia pentru conducere sub influența alcoolului. Îl pot recupera dacă dau o declarație notarială că părăsesc țara definitiv?

Buna ziua. Mi-a fost reținut permisul in italia .. pt conducere sub influența alcoolului. Intrebarea mea este ... pot face o declarație notariala prin care sa spun ca părăsesc țara definitiv , si sa imi înapoieze permisul? Multumesc
Ultima modificare: Luni, 29 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: eclair , utilizator 12:09, 1 Mai 2019
~ Conținut șters la cerere ~
Permisul este românesc. Multumesc frumos pentru raspuns !!!
Ultima modificare: Luni, 29 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Declaratia nu este suficienta. Conducerea sub influenta alcoolului, in functie de alcolemie declanseaza o cauza penala. Pentru a vi se restitui permisul trebuie facuta o cerere la Prefectura, dar asta nu inlatura consecintele penale. Daca alcoolemia era de peste 0,8 g/l devine un caz penal si in functie de ceea ce s-a intamplat .
In astfel de cazuri permisul se va trimite in Romania prin Autoritati. Veti recupera candva in Romania.
Se pare ca nu se intelege exact. Sunt doua aspecte. Daca permisul a fost suspendat pe 3 luni, ipotizam, este posibil ca in functie de alcolemie, procurorul in cauza penala sa suspende pe 6 luni, sau mai mult in afara de condamnarea propriu-zisa care poate fi cu suspendare, munca in folosul comunitatii, etc. depinde de situatie. oricum daca nu se face o cerere la Prefectura, permisul nu se trimite automat. Respectivul permis va figura ca suspendat in baza de date a Politiei romane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiuni Macavei1234 Macavei1234 Buna, mia fost suspendat permisul in Italia, de ce nu raspunde nimeni la prefectura din Venetia unde mi-sa spus sa sun si ce as putea face ? (vezi toată discuția)
Permis suspendat in italia boby.stan boby.stan mi-a fost suspendat permisul in italia pentru alcool,politistul spunea ca pentru doua luni.pot sa circul inafara italiei?dupa trecerea celor doua luni de unde ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere italian suspendat in romania sorinrosca sorinrosca cetaten roman cu resedinta in italia,permis de conducere italian,judecat si condamnat la 7 luni cu suspendare+permis anulat pt alcool fara victime,fara pagube ... (vezi toată discuția)