avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire Autorizatie construire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire Autorizatie construire

La data mortii tatalui meu pe un teren exista o casa si in constructie, o extindere a casei respective. Pe certificatul de mostenitor apare terenul, casa respectiva si autorizatia de construire pt extinderea respectiva. Dupa receptionarea lucrarii, noua casa extinsa se presupune ca imi va apartine nu? Incerc sa vand aceasta proprietate si notarul imi spune ca nu e ok certificatul de mostenitor si ca procura mamei facuta pe baza certificatului de mostenitor nu cuprinde si constructia finalizata( procura este facuta exact pe marginea certificatului de mostenire), Din acest motiv nu face actul vanzare cumparare. Ce pot face pentru a putea vinde proprietatea?
Ultima modificare: Marți, 30 Aprilie 2019
MikaHero, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:33, 30 Aprilie 2019
Ati întocmit cumva documentația cadastrala după eliberarea certificatului de moștenitor și întocmirea procurii?
Documentatia cadastrala pentru extindere este facuta dupa efectuarea certificatului de mostenitor si inainte de procura, dar pt eliberarea procurei, notarul nu a cerut ca act decat acest certificat de mostenitor.
De aici pleaca problema...
In procura a fost menționată suprafața casei din certificatul de mostenitor, suprafața care probabil a fost mai mica decat cea reiesita la masuratori, iar notarul căruia v-ati adresat pentru vânzare a considerat că acordul mamei nu este pentru întreaga construcție extinsă.
Dacă aveți posibilitatea, refaceti procura sau aduceti-o și pe mama la vânzare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa extind succesiunea dupa tatal meu cu un imobil casa ... actinvest actinvest Vreau sa extind succesiunea dupa tatal meu cu un imobil casa si teren inscris in CF, dar fara modificarile facute de tata pe imobil.(mansardarea casei vechi)De ... (vezi toată discuția)
Cadastru gresit Arameea Arameea Buna ziua. M-a confrunt cu următoarea situație. Acum 1 luna mama mea a vândut o casa cu teren. Toate actele au fost întocmite la notar plus toate taxele ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, pot obține autorizația de construcție dacă vreau ... Florina112 Florina112 Bună ziua, pot obține autorizația de construcție dacă vreau să construiesc pe un teren care nu îmi aparține? Terenul a fost a străbunicii mele, ... (vezi toată discuția)