avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

minori

Buna seara,cum se poate dovedi ,,sindromul alienarii parintesti''?
Cel mai recent răspuns: TarauPaulAndrei , utilizator 14:37, 15 Februarie 2016
Cu orice mijloc de proba legal, pertinent, concludent si util.
In speta expertiza medicala, psihologica, evaluare psihiatrica si ancheta sociala.
Cel mai usor insa e sa te uiti in ochii copilului (copiilor) - Sindromul Stockholm

vezi:
- Legea nr. 217/22 mai 2003 (republicată) pentru prevenirea și combaterea violenței în familie, publicată în MO nr. 365 din 30 mai 2012 si jurisprudenta CEDO
precum si
- HG Nr. 49 din 19 ianuarie 2011 pentru aprobarea Metodologiei-cadru privind prevenirea şi intervenţia în echipă multidisciplinară şi în reţea în situaţiile de violenţă asupra copilului şi de violenţă în familie şi a Metodologiei de intervenţie multidisciplinară şi interinstituţională privind copiii exploataţi şi aflaţi în situaţii de risc de exploatare prin muncă, copiii victime ale traficului de persoane, precum şi copiii români migranţi victime ale altor forme de violenţă pe teritoriul altor state, publicata i8n M.Of. Nr. 117 din 16 februarie 2011
Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2016
legalmgm, utilizator
Intradevar,sunt 2 copii.In urma divortului in 2012 Instanta a stabilit domiciliul lor la mine,iar acum mama copiilor doreste sa-i tina la ea si efectiv le-a spalat creierii.Nu mai spun de ce acuzatii grave mi s-au adus,printre care consum excesiv de alcool,iar eu nu m-am imbatat in viata mea.A fost un termen privind ordonanta presedentiala in care s-au audiat copiii,sub supravegherea unui psiholog,dar degeaba ca nu s-a prins nimeni sau probabil ca psihologul o fii manjit.

Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2016
TarauPaulAndrei, utilizator
mie nu mi se pare ca legile citate au legatura cu subiectul.

Copiii au stat din 2012 pana acum la dvs ?
Da,au stat la mine.SI fizic si legal.Bineinteles ca mama lor a avut dreptul la legaturi la legaturi personale cu minorii,insa a facut numai ce a vrut si cum a vrut ea.De mai multe ori nu mi-a adus copiii inapoi conform programuli,plus ca din iunie 2015 si pana in prezent nu mi-a mai platit pensia alimentara.Am facut dovada acestor fapte in Instanta,dar degeaba,ca la ordonanta presedentiala Instanta ia admis cererea,chiar daca nimic din ce a spus ea,nu poate fi dovedit.A contat foarte mult cuvantul copiilor atunci cand ia audiat.
Ce vârstă au copiii?
Pt cazul de neplata a pensiei ați fi avut mijloace sa o faceți sa plătească.
Nu înțeleg cum de le-a spălat creierii când au stat mai mult timp cu dvs. Cred ca din acest motiv nici instanta nu a vazut vreun abuz.
Ce motiv au copiii sa vrea la mama lor?

Alte discuții în legătură

Copil minor alienat parental sever de mama, impotriva tatalui valino valino Buna ziua! Sunt tatal unei fetite minore si urmaresc cu mare atentie aceasta comunitate, in special cea din domeniul Dreptul familiei sau probleme juridice de ... (vezi toată discuția)
''sindromul alienarii parentale'' proastasatului proastasatului As vrea sa aflu cati parinti s-au confruntat in instante cu acuze de alienare parentala si cum v-ati aparat. Cum au primit instantele astfel de acuzatii si cat ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)