avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cererea de repunere pe rol
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cererea de repunere pe rol

Speta :

S-a suspendat o cauza in temeiul art 413 alin 1 pct-ul 1
Am depus recurs prin care am aratat cu probe ca procesul care a stat la baza suspendarii era solutionat definitiv la data cand s-a solicitat suspendarea.( chiar cu sentinta cu mentiunea definitiva) ridicand exceptia inadmisibilitatii cererii de suspendare pe calea recursului....pt. ca nu am mai avut posibilitatea in cadrul judecatii cererii de suspendare...s-a dat suspendarea pe loc .
Recursul a fost respins ca nefondat :)
Am depus contestatie in anulare si simultan cerere de repunere pe rol adresata instantei care a dat suspendarea.

Intrebarea este daca am intuit bine in legatura cu depunerea cererii de repunere pe rol la instanta care a dat suspendarea....
Sau trebuia formulat un alt recurs,, sau revizuire.... zapaceala mare

Adica, cu proba in mana ma prosteste in fata cam asa ar veni .
Cel mai recent răspuns: Antik , utilizator 00:12, 18 Mai 2019
Problema e ca, am depus recursul pt. ca in incheierea de suspendare mi se indica calea de atac recursul . Deci instanta mi-a pus la dispozitie doar calea de atac recursul

Am vazut ca partea advesa solicita cheltuieli de jud. pe parte separata, aici am si eu un mare as in maneca pt. ca voi cere si eu contravaloare lipsa folosinta imobil si daune materiale pt aducere in stare de degradare a imobilului ocupat.....dar asta e o alta discutie.
Instanta era obligata sa va indice doar calea de atac, nu si faptul ca in astfel de situatii se poate formula cerere de repunure pe rol a cauzei. Asa prevede legea.
Avantajul unei cereri de repunere pe rol, fata de recurs, este ca o astfel de cerere se judeca mai repede.
Ultima modificare: Vineri, 17 Mai 2019
Cabinet Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
am primit cu mari interventii la (csm si avp) si hotararea din recurs dupa 60 zile de la pronuntare.

Motivarea sugereaza intradevar depunerea unei cereri de rep. pe rol .
Pt. recurs nu se platesc cheltuieli de judecata pt. ca partea adversa a depus recurs incident, fiind respinse ambele recursuri nu se pot cere cheltuieli de judecata, de altfel nici in dispozitiv nu scrie acest lucru .

Apoi Cont.in anulare , am depus cererea de renuntare cam tarziu, dupa comunicarea cererii de chemare in judecata inaintea termenului fixat. Posibil partea adversa sa solicite ceva maruntis .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repunere pe rol ADIJ ADIJ Se poate repune pe rol o cauza solutionata printr-o hotarare irevocabila care a fost ulterior atacata cu contestatie in anulare admisa, caz in care hotararea ... (vezi toată discuția)
Nelămurire in cadrul unei suspendări facultative 413/1 repunerea ... Antik Antik Nelămurire In cadrul unei suspendări facultative 413/1 repunerea pe rol se face prin încheiere cu citare ? In cauza este vb.despre o suspendare ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecată plătite de moștenitor radu16 radu16 buna dimineata ... mama mea a avut un proces de revendicare imobiliara . La instanta de fond , i a fost respinsa cererea , cu cheltuieli de judecata .A ... (vezi toată discuția)