avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nuda propietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nuda propietate

Buna ziua,locuiesc intr-un apartament cu două camere pe care l-am obținut prin uzul fruct viaager ,persoana respectiva a decedat,nuda propietate mia revenit mie,aceasta este considerată bun comun la divort ?
Ultima modificare: Joi, 2 Mai 2019
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
of, ce le mai amestecati..
ati facut act de vanzare cumparare in timpul casatoriiri? atunci e bun comun, supus partajului. Daca ati cumparat inainte de castaorie, e bun propriu si nu il impartiti cu sotia.
Multumesc frumos
Va mulțumesc pentru răspuns,am pus aceasta întrebare încă o dată,muli avocați mi-au spus că nuda proprietate,nu este supusă partajului
deoarece , acest drept mia fost dat doar mie ,fara a fi specificat că are dreptul și soțul nu scrie in acest contrat 50/%<nu a semnat nimic în calitate de soț pe acest contract se referă numai la persoana mea, înainte de acest contract am locuit cu ea am avut aceiași adresa înainte de căsătorie.
Nu conteaza ca sotul dvs. nu figureaza in contract , ati CUMPARAT nuda proprietate . Orice bun cumparat in timpul casatoriei e bun comun , deci - la divort - se partajeaza . Acest drept ( cum spuneti dvs. ) , adica dreptul de proprietate , nu v-a fost “ dat “ , ci l-ati cumparat . Daca matusa vroia sa va dea ceva , va facea contract de donatie , nu de vanzare-cumparare . In acest caz , matusa putea sa va doneze doar dvs. , bunul obtinut ar fi fost propriu , si nu se supunea partajului . Dar , in cazul dvs. , nu e bun propriu , ci comun . Nu e relevant faptul ca ati locuit cu ea , sau ce adresa ati avut .
Ultima modificare: Duminică, 4 Mai 2025
CHKa, utilizator
Mulțumesc frumos.

Alte discuții în legătură

Mostenire tmas tmas Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu aceasta problema Un contractul de vanzare - cumparare a unui apartament intre parinti - fii, in care parinti au drept de ... (vezi toată discuția)
Drept de uzul fruct sweden sweden Buna ziua, Am o intrebare legata de uzul frunct in contextul unei mosteniri. In urma testamentului, o persoana lasa dupa deces un apartament de 3 camere ... (vezi toată discuția)
Partaj nuda propietate Floarea Mihaela Floarea Mihaela Partaj nuda propietate Bună ziua! Am următoarea situație partaj nuda propietate apartament 3 camere,sa stabilit de către instanță cota de 50% din ... (vezi toată discuția)