avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Dobanda legala la penalitati?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Dobanda legala la penalitati?

Am o hotarare judecatoreasca prin care mi se acorda penalitati de intarziere pentru neplata comisionului pana in data de 13.08.2008, data la care prataul a achitat comisionul. Pot sa formulez o nou cerere prin care sa cer dobanda legala la penalitatile neachitate, pana la ora actuala?
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 20:01, 14 Mai 2011
Da, pentru ca penalitatile devin debite din momentul cererii lor in judecata, si, daca instanta va admis , penalitatile au devenit creante licide exicibile si certe, la care puteti solicita dobanda si actualizarea cu coieficientul de inflatie..:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanda legala+rata inflatiei+somatie de plata asaveid asaveid La fundatia unde lucrez s-a emis o factura pentru un curs de formare, in anul 2007, fara a se specifica un termen de plata si fara un contract. Contravaloarea ... (vezi toată discuția)
Reactualizare suma Alina-Adriana Visirin Alina-Adriana Visirin De la ce data trebuie actualizata o suma de bani cu rata inflatiei, avand in vedere ca in ordonanta de plata instanta ordona: \"Someaza pe debitoare sa ... (vezi toată discuția)
Insolventa ContSters91137 ContSters91137 SC IL a fost obligata prin hotarare judecatoreasca sa plateasca SC MN srl suma de 1000 lei, cu titlu de penalitati pentru neexecutarea la termen a ... (vezi toată discuția)