avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reparatie acoperis , locuinta cu 6 proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reparatie acoperis , locuinta cu 6 proprietari

buna ziua , va rog sa imi spuneti daca exista o lege care sa oblige sa participe la plata reparatiei acoperisului pe toti locatarii in cazul in care nu suntem constituiti in asociatie. Cum sa procedez daca nu vor 2 sau 3 din 6 sa participe ?
Cel mai recent răspuns: CrisanIulian , utilizator 09:46, 6 Mai 2019
Bună ziua,
tema este reglementata in Codul Civil, incepand cu art. 648. Orice cautare pe google va reda textul.
aveti 2 posibilitati:
-fie efectuati Dvs. reparatia, urmand sa actionati coproprietarii in judecata pentru a-si plati partea de contributie;
- fie actionati coproprietarii in judecata pentru obligatia de a face.

Art. 654
Cheltuielile legate de întreţinerea, repararea şi exploatarea părţilor comune
(1) În lipsa unor prevederi legale sau înţelegeri contrare, fiecare coproprietar suportă cheltuielile legate de întreţinerea, repararea şi exploatarea părţilor comune, în proporţie cu cota sa parte.
Art. 655
Obligaţia de conservare a clădirii

Proprietarul este obligat să asigure întreţinerea spaţiului care constituie bunul principal, astfel încât clădirea să se păstreze în stare bună.
Buna ziua,
Pai puteti sa va folositi de prevederile art. 952 si 603 C.Civ.
Solicitati ajutorul unui avocat pentru ca s-ar putea sa se ajunga in instanta.
multumesc frumos pentru raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sa platesc cheltuielile care revin cu intretinerea garajului ... russucamelia russucamelia Trebuie sa platesc cheltuielile care revin cu intretinerea garajului subteran (curent, repararea usii, curatenie, etc) , chiar daca eu nu detin loc de parcare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, locuiesc intr-un bloc care are la subsol garaje proprietate ... Claudia NM Claudia NM Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc care are la subsol garaje proprietate personala a doar 9 proprietari din 34 . Tot la subsol se afla si biroul ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am o nelămurire în legătură cu unele aspecte ... AndreeaOnute AndreeaOnute Bună ziua. Am o nelămurire în legătură cu unele aspecte ale coproprietatii într-un bloc și va rog sa ma ajutați. Avem un pod mare care poate fi ... (vezi toată discuția)