avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Cine incaseaza banii?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Cine incaseaza banii?

Buna ziua,
In cazul unui contract de leasing, si in cazul unui accodent rutier cu avarie 100 %, cine incaseaza banii de CASCO?uTILIZATORUL SAU PROPRIETARUL?
Cel mai recent răspuns: raditalidia , utilizator 20:22, 25 Noiembrie 2009
Proprietarul, cel ce a incheiat si asigurarea casco, nimeni altul decat proprietarul, dv aveti un drept de folosinta asupra autoturismului.
Plata daunelor partiale,sunt destinate readucerii autovehiculului la starea de functionare, pentru care se platesc redeventele.Aceste sume se platesc de regula reparatorilor sau/si utilizatorilor daca au efectuat cheltuieli decontabile(tractare,piese procurate, plata factura reparatie, cheltuieli destinate limitarii pagubelor).
Dauna totala reprezinta distrugerea totala a autovehiculului iar despagubirea revine proprietarului(soc.leasing).In acest caz, utilizatorul (care a platit primele CASCO), ar putea negocia cu soc. leasing, privind partea din redevente,( pe care le-a platit pana la data daunei) care reprezinta valoarea autoturismului, solicitand inlocuirea acestuia cu unul identic, suma platilor efectuate fiind constituite ca avans pentru noul contract.
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2009
nucu$, utilizator
Buna seara ,
In aceiasi situatie ca cea prezentata mai sus ma aflu si eu si pot spune din proprie experienta cum stau lucrurile . Proprietarul ( sc leasing ) incaseaza banii , din aceasta valoare isi opreste valoarea pe care o mai are de recuperat iar diferenta va revine dumneavoastra . Societatea de leasing va va spune exact ce suma mai are de recuperat si puteti afla si dvs (suma aproximativa) calculand de pe acel scadentar platile facute de dvs pana la data producerii evenimentului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casco tantelu tantelu Am cumparat o masina in leasing, si in urma unui accident de masina , pentru care eu nu am fost vinovat am descoperit ca nu am Asigurare Casco. Am in ... (vezi toată discuția)
Ma furat firma de leasing carrymiti carrymiti Va rog sa ma lamureasca cineva cu privire la un dosar de dauna totala auto care a fost in leasing, valoarea politei casco fiind de 27.587 euro.Firma de ... (vezi toată discuția)
Dauna totala leasing alecs009 alecs009 am si eu o intrebare: suma din care se scad ratele ramase int-un contract de leasing, contine si valoarea epavei? sau valoarea epavei nu intra in calcul si ... (vezi toată discuția)