avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune dupa deces parinte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune dupa deces parinte

Se poate face succesiune după un părinte decedat, dacă eu am act de proprietate ( actul de vânzare -cumpărare, din anul 1982 ) pe un teren , iar acest teren al meu apare acum și în titlul de proprietate al părintelui(tată) decedat, iar moștenitorii suntem trei persoane : mama, eu și sora mea.Mi s-a spus, că acest teren care este al meu ( am și chitanță de plată-anuală- a impozitului) , datorita faptului că primăria comunei l-a trecut în titlul de proprietate al tatălui va intra la împărțirea prin succesiune. .Nu cred că este corect! Ce trebuie făcut în acest caz ?
Cel mai recent răspuns: Antik , utilizator 16:47, 10 Mai 2019
Buna ziua. Daca aveti act de vanzare-cumparare dar la Primarie apare altceva, varianta scurta, mergeti la Primarie cu actul ca in baza lui sa faca rectificarea, daca refuza, mergeti in instanta. ( posibil ca cei de la primarie sa fi avut in evidenta ca terenul fiind al tatalui dinainte de a face dansul vanzarea)
Terenul a fost cumpărat de la o alta persoană( nu de la tatăl decedat), direct de mine de la un vecin( un anul 1982- care actual este decedat) și am act de vânzare cumpărare direct pe numele meu. Cei de la primărie spun că ei nu mai pot face rectificarea în titlul de proprietate deoarece a trecut deja mai mult timp de la eliberarea titlului. Deci nu mai există o altă cale decât în instanță ?
sa va dea scris primaria si sa motiveze de ce refuza indreptarea erorii materiale.....vezi ca sunt obligati sa-ti raspunda la petitie in mod clar incat aceasta sa acopere intreaga problematica a petitiei dumitale, altfel iti incalca dreptul la petitionare (Constitutia Romaniei art .51 privind dreptul la petitionare)

Unii functionari se cred semi-zei si uita ca sunt angajatii nostri .

Discutati cu un avocat/jurist sa va formuleze petitia ca sa-i faca praff! adica sa-i oblige sa-ti raspunda motivat.....iar in functie de raspuns vei merge in instanta sau chiar vei rezolva la primarie. Doar trebuie sa vada ca nu esti prost ! si ca cineva te ajuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate greșit și greutăți la succesiune 1950 1950 Se poate face succesiune după un părinte decedat, dacă eu am act de proprietate ( actul de vânzare -cumpărare, din anul 1982 ) pe un teren , iar acest ... (vezi toată discuția)
Cum pot face intabularea si apoi vanzarea unei proprietati mostenite? DoinaMihai DoinaMihai Exista un act de intretinere de vanzare-cumparare facut de parintii mei, am deschis un proces pentru ca in acel act erau 40 de ari iar pe titlul de proprietate ... (vezi toată discuția)
Contestatie act vanzare cumparare elena13 elena13 Buna ziua. Se poate contesta un act de vanzare -cumparare a unui teren? Tatal meu a vandut fratelui meu un teren intravilan chiar inainte de a deceda. La ... (vezi toată discuția)