avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Un imobil achiziționat în timpul căsătoriei, cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Un imobil achiziționat în timpul căsătoriei, cu bani dintr-un cont de economii constituit anterior căsătoriei, este bun propriu ?

Un imobil achizitionat in timpul casatoriei cu bani ridicati dintr-un cont propriu de economii constituit anterior casatoriei este propriu ?
Ultima modificare: Vineri, 17 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:00, 18 Mai 2019
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc frumos !
Daca nu ati optat pt separatia de patrimonii si daca bunul a fost achizitonat in timpul casatoriei el este bun comun la a carui achizitie aveti contributie majoritara.

Ce s a mentionat mai exact in act in privinta provenientei banilor cu care s a achitat pretul ? Este trecuta in act si sotia ? Dupa data casatoriei ati continuat sa depuneti bani in acest cont propriu ? Sau economiile au fost facute pana la data casatoriei ?
Buna ziua !
Nu s-a incheiat inca tranzactia, doresc sa achizitionez imobilul cu banii dintr-un cont constituit anterior casatoriei ; dupa casatorie nu au mai avut loc miscari pe cont, nici depuneri nici ridicari;
Doresc sa-mi spuneti cum sa procedez ca sotul sa nu aiba vreun drept asupra acestui imobil, deoarece nu are nici contributie;casatoria este in regim comun.
Multumesc !
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Menționați in contractul de vânzare cumpărare ca suma de X RON sunt fondurile Dvs proprii de dinaintea căsătoriei și ca soțul sa semneze ca înțelege și este de acord ca imobilul este bunul Dvs propriu.



Ultima modificare: Vineri, 17 Mai 2019
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Separare de bunuri lonita lonita Bună ziua Soția mea dorește sa achiziționeze o proprietate cu bani proprii, proveniți din donație de la sora ei. Eu mai am un copil din alta ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa de un sot Mara 30 Mara 30 Va rog sa ma ajutati cu un sfat: sunt casatorita de 4 ani si doresc sa imi cumpar o casa care doresc [b]sa fie doar bunul meu propriu[/b], deoarece banii imi ... (vezi toată discuția)
apartament dobândit înaintea căsătoriei. o convenție matrimonială mă ajută să nu-i pierd valoarea dacă îl voi vinde și vom cumpăra altul, după căsătorie? Nustiucine Nustiucine Salutare. As dori sa stiu raspunsul la cateva intrebari legate de conventia matrimoniala deoarece anul acesta ma voi casatori. Momentan am un apartament pe ... (vezi toată discuția)