avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de intretinere
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de intretinere

Tatal meu a fost dat in judecata de fata lui din prima casatorie care are 20 de ani. Fata vrea sa i plateasca tatal meu pensia de intretinere pana implineste 26 de ani. Tatal meu nu este angajat. Si mai are 2 copii cu femeia casatorit in prezent, ambii minori. Cat v a plati pensia de intretinere ? Imi puteti spune exact, va rog?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 12:03, 12 Iulie 2019
Maxim 50% din venitul minim net pe tara ( apr .1200 de lei) ce se vor imparti la toti copiii dumnealui.
Spre ex., daca are 4 copii in intretinere v-a plati catre fata apr. 150 de lei/luna- 600/4
Ultima modificare: Vineri, 12 Iulie 2019
Ionut.ion, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă are în total 3 copii, va plăti 50% din venitul lunar NET. Asta înseamnă că va avea obligație de întreținere în procent de 16,66% pentru fiecare copil în parte.

Dacă lucrează numai la negru, raportarea i se va face la salariul minim pe economie, care în prezent este de 2.080 lei BRUT și 1263 lei NET.
Se va calcula 16,66% din salariul minim pe economie.

Cine nu este angajat cu forme legale, se consideră că lucrează la negru, că altfel ar muri de foame.

Nu vă pot spune exact suma care va trebui plătită lunar, deoarece, unii judecători se raportează la salariul minim BRUT, care este de 2.080 lei, iar alți judecători mult mai puțini se raportează la venitul minim NET, care este de 1.263 lei.

Veți vedea exact ce a hotărât instanța, când veți primi sentința de la judecătorie.
Ultima modificare: Vineri, 12 Iulie 2019
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie alimentara D_stefan D_stefan Buna ziua. In 2008 am fost dat in judecata de fosta partenera , (nu am fost casatoriti) pt a plati pensie alimentara minorului nascut in 2006 in urma relatiei ... (vezi toată discuția)
Cum se stabilește pensia de întreținere pentru un minor când părintele debitor nu are venituri și mai are doi copii în întreținere? nyusziful nyusziful Buna ziua, Cum se stabileste pensia de intretinere in acest caz: o mama are 3 copii, fiecare din casnicii diferite. Doi copii se afla in intretinerea ei, cu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara giangy giangy Intr-o sentința civilă în care se specifica reducerea pensiei de întreținere în urma nașterii unui alt copil cu soția actuala \'\' de la cota 1/4 la ... (vezi toată discuția)