avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie BEJ - executor,pentru un credit auto din anul ...
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie BEJ - executor,pentru un credit auto din anul 2006

Buna ziua ,
Am sa incerc sa fiu cat mai concis in explicatii,deoarece istoricul este destul de complex,avand in vedere vechimea problemei.
In anul 2006,am incheiat un contract de credit auto cu o banca,pentru suma de 34.030 ron,pe o perioada de 10 ani.
La un moment dat au aparut dificultati cu banca,datorita faptului ca aceasta a majorat rata lunara cu 120 ron,fara sa ma instiinteze,si refuzand cererile mele de micsoarare a ratelor,la valoarea initiala.
Chiar si asa,am continuat platile,desi am inceput sa am dificultati financiare.
Platile efectuate pana in luna februarie 2015,sunt in valoare de 33.512 ron,cu precizarea ca in perioada 2012-2015,platile au fost efectuate in mai multe parti,datorita presiunii facute asupra mea,cand de banca,
cand de executor si de catre un recuperator,fiecare solicitand plata in contul lui.
Am evitat sa fac plati la recuperator,am continuat sa platesc la banca,si ultimele plati au fost facute la executor,pana in anul 2015.
In anul 2013,am primit o noua somatie de la executor,care imi punea in vedere faptul ca se va nota datoria in Cartea Funciara.Mentionez faptul ca eu nu detin nicio proprietate,apartamentul unde locuiesc,fiind proprietatea mamei,iar eu am prezentat acte doveditoare in acest sens la executor.
In data de 03.05.2019,am primit o somatie de la acelasi executor,care-mi comunica faptul ca,avand in vedere cererea de executare silita formulata de recuperator,sunt somat sa platesc in termen de O ZI,suma de 32.819,26 ron,pentru contractul de credit sus mentionat.
Intrebarea mea este,cum sa procedez in momentul de fata,si daca exista riscul ca mama mea,care este o persoana in varsta, sa aiba surpriza unui sechestru sau chiar a unei executari silite,asupra apartamentului,mai ales ca acest apartament nu este inscris in Cartea funciara,neavand cadastru efectuat.
Daca aveti alte intrebari,va stau la dispozitie.
Va multumesc anticipat pentru atentia acordata.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 12:33, 15 Mai 2019
Spuneti ca nu ati mai platit din 2015. S-au mai facut alte acte de executare? Ati mai primit notificari, instiintari, s-au mai facut popriri, etc? Posibil sa fi intervenit si prescriptia / perimarea. Indicat ar fi sa se studieze dosarul de executare si sa se analizeze oportunitatea unei contestatii la executare.

Prima somatie a fost primita de la executor in data de 23.04.2012,la care cred ca am primit si o copie dupa o sentinta judecatoreasca incheiata in data de 09.06.2011,si s-a facut o intelegere de plata,si au urmat acele plati,la banca si la executor,cand nu mai stiam unde sa fac platile din cauza presiunilor recuperatorului care a intervenit intre timp,executorul motivand ca banca nu accepta rate mai mici.
Apoi,prin aprilie 2012,a sosit somatia de la executor referitoare la executarea silita a imobilului,chiar daca nu este inscris in cartea funciara,in vederea vanzarii acestuia prin licitatie publica,atunci prezentandu-ma la executor cu actele doveditoare ca acest imobil nu-mi apartine,secretara dansului spunandu-mi ca vor trimite la cartea funciara acele acte,lucru care nu stiu nici in ziua de azi daca s-a intamplat,pt ca de cate ori sunam si intrebam,mi se raspundea ca este o procedura care dureaza,timp in care era s-o pierd pe mama,din cauza situatiei create.
In timp,au mai fost convorbiri cu recuperatorii,care au refuzat de fiecare data,reducerea cuantumului ratei,si nici eu n-am mai putut acoperi platile.
Penultima somatie,a sosit pe la sfarsitul lunii august 2018,si ultima cea din 03.05.2019,in aceeasi forma, adica cererea de executare silita formulata de recuperator pentru suma de 32.819,26 ron,somatie identica cu cea din 2018.
In momentul de fata chiar nu stiu ce este de facut,si daca pot aparea probleme pentru mama,careia ii este teama ca va ajunge in strada la varsta de 83 de ani.
Daca apartamentul este pe numele mamei, nu au ce sa faca. Nu va pot obliga sa faceti succesiunea. Dar nu va putea ramane mereu asa situatia.
Sa inteleg ca prescriptia nu poate fi invocata ? La ce va referiti cand spuneti ca situatia nu va putea ramane asa ? Adica daca mama face cadastru ca sa inscrie apartamentul in cartea funciara,pe numele ei ca proprietar unic,nu este suficient,ar putea fi executata ?
Veți fi executată silit dvs la un moment dat. Nu poate fi executata mama dacă nu este ea titularul creanței. Prescripția este posibil să fi fost deja întreruptă. Dacă creditorul este vigilent, poate întrerupe prescripția, și astfel odată și odată își poate recupera banii.

Alte discuții în legătură

Cum se poate prescrie o datorie bancara? frumuselul20009 frumuselul20009 Am luat un imprumut de la o banca in anul 2006 am platit ratele pana in anul 2009,de atunci nu am mai platit,am fost trecut la 2 firme de recuperare datorii,am ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie banca supervisor6679 supervisor6679 buna ziua in 10-2008 am facut un credit auto in valoare de 13120 e cu garantia pe auto cumparat. In mod normal trebuia sa duc bancii cartea de identitate a ... (vezi toată discuția)
Cand si in ce conditii se prescrie o datorie la o firma de recuperare creante? antieos antieos Buna ziua! Am facut prin 2002 un imprumut la [EDITAT] pe numele meu, dar banii au fost utilizati de catre tatal meu, cu conditia ca el va plati ... (vezi toată discuția)