avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie BEJ - executor,pentru un credit auto din anul ...
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie BEJ - executor,pentru un credit auto din anul 2006

Buna ziua ,
Am sa incerc sa fiu cat mai concis in explicatii,deoarece istoricul este destul de complex,avand in vedere vechimea problemei.
In anul 2006,am incheiat un contract de credit auto cu o banca,pentru suma de 34.030 ron,pe o perioada de 10 ani.
La un moment dat au aparut dificultati cu banca,datorita faptului ca aceasta a majorat rata lunara cu 120 ron,fara sa ma instiinteze,si refuzand cererile mele de micsoarare a ratelor,la valoarea initiala.
Chiar si asa,am continuat platile,desi am inceput sa am dificultati financiare.
Platile efectuate pana in luna februarie 2015,sunt in valoare de 33.512 ron,cu precizarea ca in perioada 2012-2015,platile au fost efectuate in mai multe parti,datorita presiunii facute asupra mea,cand de banca,
cand de executor si de catre un recuperator,fiecare solicitand plata in contul lui.
Am evitat sa fac plati la recuperator,am continuat sa platesc la banca,si ultimele plati au fost facute la executor,pana in anul 2015.
In anul 2013,am primit o noua somatie de la executor,care imi punea in vedere faptul ca se va nota datoria in Cartea Funciara.Mentionez faptul ca eu nu detin nicio proprietate,apartamentul unde locuiesc,fiind proprietatea mamei,iar eu am prezentat acte doveditoare in acest sens la executor.
In data de 03.05.2019,am primit o somatie de la acelasi executor,care-mi comunica faptul ca,avand in vedere cererea de executare silita formulata de recuperator,sunt somat sa platesc in termen de O ZI,suma de 32.819,26 ron,pentru contractul de credit sus mentionat.
Intrebarea mea este,cum sa procedez in momentul de fata,si daca exista riscul ca mama mea,care este o persoana in varsta, sa aiba surpriza unui sechestru sau chiar a unei executari silite,asupra apartamentului,mai ales ca acest apartament nu este inscris in Cartea funciara,neavand cadastru efectuat.
Daca aveti alte intrebari,va stau la dispozitie.
Va multumesc anticipat pentru atentia acordata.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 12:33, 15 Mai 2019
Am inteles,in principiu,dar poate cineva sa-mi spuna, eu cum pot afla daca s-a întrerupt prescriptia,daca mai pot face vreo actiune prin care sa invoc prescriptia. Si daca da,creditorul este executorul sau recuperatorul ?
Recuperatorul care a cumpărat creanța devine creditor. Aveți dreptul legal sa cereți în scris executorului judecătoresc o copie xerox după dosarul execuțional. Trebuie sa-i plătiți executorului costul xero-copierii. Cu acest dosar mergeți la un avocat să-l studieze, să vadă dacă a intervenit prescripția.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate prescrie o datorie bancara? frumuselul20009 frumuselul20009 Am luat un imprumut de la o banca in anul 2006 am platit ratele pana in anul 2009,de atunci nu am mai platit,am fost trecut la 2 firme de recuperare datorii,am ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie banca supervisor6679 supervisor6679 buna ziua in 10-2008 am facut un credit auto in valoare de 13120 e cu garantia pe auto cumparat. In mod normal trebuia sa duc bancii cartea de identitate a ... (vezi toată discuția)
Cand si in ce conditii se prescrie o datorie la o firma de recuperare creante? antieos antieos Buna ziua! Am facut prin 2002 un imprumut la [EDITAT] pe numele meu, dar banii au fost utilizati de catre tatal meu, cu conditia ca el va plati ... (vezi toată discuția)