avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 165 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributie de sanatate la inchiriere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributie de sanatate la inchiriere

Daca se obtin venituri din chirii de catre pensionari, trebuie sa plateasca contributia de sanatate; nu exista un plafon?
Ultima modificare: Duminică, 12 Mai 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:14, 12 Mai 2019
Da, e plafonul a 12 salarii minime brute pe economie. Adica daca de exemplu in acest an venitul net obtinut din inchiriere (care acest venit net se obtine aplicand procentul de 60% la valoarea chiriei pe cele 12 luni din 2019 conform contractului) este peste plafonul de 24960 lei, se declara in declaratia unica si se plateste 10% cass (aplicat la valoarea plafonului).
Ultima modificare: Duminică, 12 Mai 2019
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass la venitul din inchiriere Nedmer Nedmer La veniturile totale din chirii CASS nu se plătește sub plafonul de 24960 lei , veniturile brute sau nete ? (vezi toată discuția)
Trebuie să plătesc cas si cass 00Monica42 00Monica42 Sunt angajat la o firma de unde iau salariul si care imi plătește contribuțiile sociale . Am un apartament inchiriat, pe tot anul 2018,cu contract si o ... (vezi toată discuția)
Contributi la un pfa pensionar omoro omoro Ce contributii trebuie sa platesc la stat daca o sa am un pfa si sunt pensionar si daca sunt mai mici decat in cazul unui srl in care as fi obligat sa fiu ... (vezi toată discuția)