avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... L-am filmat pe bunicul meu în timp ce mă amenința ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

L-am filmat pe bunicul meu în timp ce mă amenința că mă taie cu cuțitul și apoi am depus plângere penală. Ce se va întâmpla mai departe?

Buna ziua/seara!
Am 18 ani si vreau sa expun problema aici in speranta ca pot fi ajutat cu un sfat sincer din partea dvs. Ca sa expun problema pe scurt, dupa ce parintii s-au despartit am fost nevoit sa locuiesc cu mama mea impreuna cu parintii ei (bunicii mei).

Bunicul meu fiind un om impulsiv si cu probleme psihice (cred eu/nu am o certificare in privinta asta) dar comportamentul asta spune, / au aparut conflicte intre mine si acesta./acum 2 zile din cauza faptului ca am facut o gluma pe seama lui acesta a reactionat violent incepand sa imi adreseze injurii si sa devina din ce in ce mai agresiv../eu i-am raspuns injuriilor cu injurii asemenea iar acesta s-a enervat si a scos un cutit (bisturiu de operatie) din buzunar si a incercat sa ma taie cu acesta.

Am scapat cu viata datorita bunicii mele ca s-a bagat in fata lui si am reusit sa ma inchid in camera la timp.(mentionez ca acesta poarta cutitul permanent la el si pe strada)/Din fericire am reusit sa filmez totul/si cum am prins momentul imediat am pornit catre sectia de politie unde am depus o plangere penala pentru amenintare si am venit cu un echipaj de politie acasa sa constate cele intamplate /politistii i-au confiscat cutitul cand au ajuns la domiciliu, si un vecin a confirmat comportamentul sau acesta avand altercatii si cu vecinii in trecut.

As vrea sa imi spuneti va rog cum se va desfasura situatia incontinuare? Nu imi permit un avocat si in plangerea pe care am facut-o la sectie am relatat cele intamplate exact cum am scris aici mai sus nimic mai mult/ probabil un avocat ar fi stiut sa puncteze la obiect mai bine decat mine../ de aceea as vrea sa stiu daca se vor lua masurile legale si cam care vor fi acestea avand in vedere ca plangerea a fost scrisa de mine si nu de un avocat /intreb pentru ca momentan politia nu i-a facut nimic si continua din ce in ce mai rau vazand ca nu a fost sanctionat de echipajul care a venit acasa .
Ma tem ca din cauza varstei si a impulsivitatii sa nu ma trezesc omorat in somn!

Mentionez ca nu am cerut ordin de protectie in plangerea pe care am facut-o! fiind sfatuit de cineva de acolo ca o pot face la judecatorie ulterior daca lucrurile nu se vor linsti.. Cam ce pedeapsa va primi avand in vedere filmarea video si luand in considerare ca plangerea a fost facuta de mine fara un avocat alaturi (fiind prima plangere scrisa de catre mine pana acum)
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 17 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Dacă v-a ameninţat e într-adevăr incidentă infracţiunea de ameninţare, dar aceasta nu e atât de gravă, raportat la limitele ei de pedeapsă. acestea sunt de la 3 luni la 1 an sau amendă penală. De aceea, mai ales dacă bunicul nu are antecedente penale, nu o să fie sancţionat prea aspru (cel mult o pedeapsă cu suspendare sub supraveghere a executării) şi poliţiştii nu ştiu cât interes o să manifeste faţă de cauză. Aşa se mişcă lucrurile în România, lent, iar poliţiştii se ocupă cu precădere de cauze urgente şi grave.
Dar dacă pe filmare se poate observa că a bunicul a încercat să vă înjunghie într-o zonă vitală a corpului (cap, gât, zonă toracică, abdomen, inima), puteţi formula plângerea sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă de omor. Atunci lucrurile ar deveni mai grave şi ancheta s-ar derula mai repede.
Oricum ar fi, vă recomand să găsiţi o altă locuinţă temporar sau, cel puţin, să îl evitaţi pe bunic. În dosarul penal propuneţi şi probe relevante. Audiere de martori, de exemplu.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj
Multumesc frumos, domnule avocat Alexandru Matache!
Eu am depus deja plangerea zilele trecuta si am dus stick-ul cu filmarea drept proba, pot merge acum sa depun o plangere pentru tentativa de omor pentru acel incident asa cum mi-ati sugerat? Ma gandesc ca daca deja am depus acea plangere pentru amenintare acum nu pot schimba in tentativa de omor!? (desi pe filmare se vede clar cum a vrut sa ma taie nicidecum amenintare) Multumesc anticipat!
Puteţi face o completare la plângerea iniţială şi să menţionaţi că doriţi tragerea la răspundere penală a făptuitorului şi pentru tentativă la omor.
Am fost sunat de catre sectoristul de la bloc (la el ajung plangerile) sa ma intrebe daca ne-am impacat si sa vin sa dau niste declaratii. I am spus ca nu si ca asa cum mi ati recomandat dvs dle avocat, am prezicat la telefon ca doresc sa fac o completare la plangerea initiala si pt tentativa de omor. Sectoristul a zis ca trebuie sa ma adresez la serviciul omoruri pentru asta!! I am spus ca nu se poate ca plangerea initiala am depus o la ei la sectie si m am consultat cu un avocat pe net (cu dvs) sa fac completare si pt tentativa de omor. Mi a zis atunci sa vin cu un avocat (i am spus ca nu imi permit unul,doar m am consultat pe internet) si in acest moment m-a intrebat daca am eu studii juridice , i am zisca nu si mi a zis ca atunci nu pot face acest demers!!! Mi se pare incredibil in ce tara traim, imi pare rau ca nu am integistrat convorbirea pt ca asemenea comportsment este unul tipic romanesc!!
I am spus ca ii voi aduce eu legea sa o citeasca daca nu stie, si mi a zis ca ma asteapta la sectie. Mi e teama ca nu voi fi luat in considerare pt ca sunt de doar 18 ani si probabil pt ei nu prezint credibilitate, iar bunicul meu deja a zis ca uite a venir politia acasa nu mi au facut nimic mi au confiscat cutitul dar nu mi au zis nimic. Si se lauda ca sectoristul de la bloc este prieten cu el si ca oricum stie ca nu ii vor face nimic
Ce sfat imi puteti da? Multumesc anticipat!
Cu stima!

Alexandru Matache a scris:

Puteţi face o completare la plângerea iniţială şi să menţionaţi că doriţi tragerea la răspundere penală a făptuitorului şi pentru tentativă la omor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangerea penala - tentativa de omor / amenintarea cu moartea / politia nu ia masuri!! alexadr alexadr Buna ziua! Va rog din suflet sa imi acordati cateva minute sa ma ascultati.. In urma cu 2 sapt am fost victima unei tentative de omor. S-a intamplat la ... (vezi toată discuția)
Amenintarea cu moartea sau tentativa la omor calificat alexadr alexadr Buna seara/ziua! Am 18 ani si in urma cu 2 saptamani am depus o plangere la sectia de politie pentru amenintare cu moartea. Bunicul meu a incercat sa ma ... (vezi toată discuția)
Politia romana - loviri si alte violente alexadr alexadr Buna seara/ziua! Am 19 ani locuiesc impreuna cu bunicii mei si mama mea la bloc in Bucuresti. Am luat bacul cu 9.60 si m-am inscris la facultate la ... (vezi toată discuția)