avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract inchiriere pe numele sotiei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract inchiriere pe numele sotiei

Bine v-am gasit.
Sunt unic proprietar al unui apartament, pe care vreau sa-l inchiriez, insa as dori ca doar sotia sa apara pe contract ca si locator, si implicit sa fie inregistrat la anaf pe numele sotiei.
Se poate?
Multumesc.

Apartamentul a fost locuinta de familie, inca mai avem domiciul acolo
Cel mai recent răspuns: CipM , utilizator 16:51, 15 Mai 2019
Daca sunteti proprietar, numai dvs il puteti inchiria, insa puteti mentiona in contract ca beneficiarul chiriei este sotia, care astfel va plati impozit pe venitul obtinut.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate foarte simplu:

1. Dvs (comodantul) dati sotiei (comodatarul) in folosinta apartamentul cu titlu gratuit printr-un contract de comodat in care specificati ca:
- dati comodaturului spre folosinta apartamentul cu titlu gratuit (fara nicio contra-prestatie);
- "Comodatarul are dreptul de a inchiria apartamentul";
- in sarcina comodatarului cad cheltuielile cu intretinerea, reparatiile precum si celelalte cheltuielei aferente apartamentului (ca sa poata sotia sa reduca baza de impozitare).

2. Sotia va face contract de inchiriere cu terti in calitate de "detinator al dreptului de închiriere în baza contractului de comodat nr X din data de Y, valabilitate Z ani, comodant și proprietar <Dvs>"

Sotia va trebuie sa depună la ANAF 1+2 pe langa celelalte acte. Niciunul dintre 1 sau 2 nu trebuie legalizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract comodat dasca7727 dasca7727 Vreau a inchiriez unei firme sub fora de contract de comodat un apartament vreau sa stiu i eu pareri pro i contra au mai bn zis dezavantaje si avantaje (vezi toată discuția)
Poate comodatarul sa permita unui tert folosirea bunului primit in comodat? retromusculo retromusculo Am dreptul in calitate de comodatar Intreprindere Familiala sa pot ,, subinchiria\\" o parte din spatiul primit de la comodant daca acesta este de acord? (vezi toată discuția)
Contract de comodat cu drept de subinchiriere? matesa matesa buna. am o nelamurire. in primul rand - poate exista contract de comodat intre doua persoane juridice? daca da, poate exista cu drept de subinchiriere? ... (vezi toată discuția)