Decăderea din termenul de opțiune succesorală: poate fi considerat străin de moștenire un succesibil care știe de deces, dar nu vrea să audă de succesiune?
Buna ziua. Am aceasta nelamurire: in urma decesului fiului, a ramas mostenitoare mama si 2 surori vitrege. Mama a acceptat succesiunea in termen, prin declaratie. Surorile nu, dar nici nu se cunoaste adresa lor, ele fiind in USA. S-a luat legatura cu ele telefonic, dar nu vor sa auda de succesiune. Deci singura optiune ne ramane sa dezbatem judecatoreste. Dar...avand in vedere ca a trecut un an nu putem invoca decaderea din termenul de 1 an a lor? Nu cred ca au fost legal citate pt succesiune asa cum zice legea, dar totusi... nu se poate invoca? Multumesc!
Cel ce nu se inteseaza de familia lui nu poate invoca ca nu i s-a adus la cunostinta decesul unui membru al familiei dupa care ar fi devenit mostenitor, dupa termenul de acceptare a succesiunii expirat, acceptare care se face in scris la un notar. Nu-i obligatoriu sa vina in Romania. Acceptarea poate sa o faca la un consulat sau la ambasada. Daca nu vor sa auda de sucesiune dupa expirarea termenului, se considera ca sunt renuntatori. Va duceti la un notar. Acesta va constata aceasta. Deschideti succesiunea la notar. Ce dovezi aveti ca nu vor sa auda de sucesiune? Daca aveti doar convorbiri telefonice dupa ce notarul a deschis sucesiunea, dati adresa celor care nu vor sa auda de sucesiune si notarul ii va cita oficial stabilind un termen pentru a se prezenta cei din USA. Daca nu se prezinta ... la revedere ... aceasta in cazul ca nu a trecut termenul de acceptare. Daca nu cunoasteti adresa, veti cita printr-un ziar national cele doua surori.
Dreptul de mostenire
slobodan
Va prezint urmatorul caz :
Suntem doua surori, dupa decesul mamei sora mea mai mare nu a dorit partea ei de mostenire , nu a cerut-o in timpul vietii ei, sora ... (vezi toată discuția)