avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj parti sociale si dividende
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj parti sociale si dividende

Speta : divort in 2011; SRL infiintat in 2007; unic asociat in SRL sotul; firma functioneaza si in prezent cu rezultate foarte bune; s-au incasat de catre sot dividende in anii 2016,2017,2018. In cazul unu partaj am dreptul la stabilirea unei sulte pt partile sociale si la o parte din dividendele incasate chiar daca data incasarii este dupa divort? Multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 12:19, 20 Mai 2019
Dividende după data rămânerii definitive a hotărârii de divorţ nu- acestea nu pot fi supuse partajului întrucât sunt legate inseparabil de calitatea de asociat.
Valoarea reala a partilor sociale cum se stabileste?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Printr o expertiza contabila, dar veti avea dreptul la o suma d ebani si nu propriu zis la partile sociale caci acestea sunt strict legate de persoana asociatului unic si totodata nici nu ii puteti transforma vointa in a deveni un SRL cu 2 asociati in loc de unul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj firma suspendata temporar pokka pokka Am un SRL deschis inainte de casatorie (am fost asociat unic) care a fost suspendat dupa ce m-am casatorit. Acuma, fiind casatorit, daca se reia activitatea ... (vezi toată discuția)
Divort partaj Lentian Lentian Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea situatie: sotul este actionar unic intr-o societate si urmeaza sa divorteze. A construit o casa ( sediu social in ... (vezi toată discuția)
Parti sociale srl ,fostul sot unic asociat d-r d-r In timpul casatoriei s-a infiintat un SRL ,sotul fiind unic asociat . Partile sociale pot intra in masa partajabila a bunurilor comune ? (vezi toată discuția)