avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... A fost furată o sumă de bani din magazin pe tura ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

A fost furată o sumă de bani din magazin pe tura mea, iar acum mi se cere demisia din cauza neglijenței. Ce să fac? Este doar vina mea?

Buna ziua . Va rog ajutati-ma si pe mine ca nu stiu ce sa fac !
Sunt angajata de un an de zile la o optica medicala din Bucuresti si recent s-a produs un furt pe tura mea . Furtul a fost facut de catre un client care a intrat in cabinetul de montaj si a sustras de pe birou o suma mare de bani , aprox . 10000 de lei . Ghinionul meu a fost ca a trebuit sa umblu in seif ( toata lumea are acces la seif pt a da rest si pt a se efectua plati catre curieri ) seiful este pozitionat in cabinetul de montaj pe un birou ,care se vede direct din usa , iar toata ziua acest seif ramane deschis . Eu am luat o suma de bani pt a da rest unui cliet ce astepta la casa , si am lasat pe birou o parte din banii din seif . Tin sa precizez ca usa acelui cabinet ramane in permanent deschisa iar magazinul este destul de mare incat noi nu facem fata vizitatorilor , pe tura fiind doar 2 fete.
Acum sefii imi cer demisia mea din cauza neglijentei mele .
Magazinul este dotat cu camere de supraveghere si a fost filmat tot .
Pe camere se poate vedea k am vrut sa ma intorc in cabinet imediat , pt a pune banii inapoi in seif , dar a trebuit sa raman in fata pt a ma ocupa de urmatorii clienti care tocmai ce sosisera . In ziua respectiva nu am sesizat disparitia baniilor , abia a doua zi am observat k avem in seif mai putini bani .
Sefii imi cer demisia si sa incheiem colaborarea intr-un mod pasnic sau daca nu , vor actiona in instanta . Ce sa fac ? Este doar vina mea ? .
Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 19 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Dacă ați lăsat banii pe birou aveti vina.
Sa faca firma plângere penală.
Asa aveti sanse sa scăpați sa dati banii.
Aveți o parte de vina care va poate atrage răspunderea disciplinara, dar nu cea penală. Nu vinde poate imputa producerea prejudiciului de 10000 nici pe cale civilă.
Oricum ar fi, chiar dacă se recuperează banii de la hot, dacă angajatorul nu va mai dorește va sfătuiesc sa nu mai continuați raporturile de munca.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista si răspundere civila în acest caz în afara de cea disciplinara.
Adică este buna de plata.

Dacă se recuperează prejudiciul.scapa de răspunderea civila.
E cel putin discutabila răspunderea civilă, pentru ca culpa civilă ar fi împărțită.
Culpa civila constituie răspunderea ei daca nu se prinde hoțul si nu se recuperează prejudiciul.

Alte discuții în legătură

Furt din masina ovi_18 ovi_18 Am o mare problema ,daca se poate sa ma ajutati cu un sfat ceva.Lucrez in domneiul vanzarilor ,mai exact sunt agent vanzari in regim vansell aseara mi sa furat ... (vezi toată discuția)
Raspundere patrimoniala sau delictuala brendissima brendissima Speta este urmatoarea: salariatul transporta in masina de serviciu, in weekend, alte persoane, desi nu avea voie. In timp ce se odihnea pe bancheta din spate ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin, prejudiciu recuperat de la angajati StroieC StroieC buna seara sotia mea lucreaza la un magazin si acum 5 zile s-au furat din magazin (din pacate pe tura ei ) suma de 18000 ron , hotii apar pe camerele de ... (vezi toată discuția)