avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Furt din magazin, prejudiciu recuperat de la angajati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Furt din magazin, prejudiciu recuperat de la angajati

buna seara

sotia mea lucreaza la un magazin si acum 5 zile s-au furat din magazin (din pacate pe tura ei ) suma de 18000 ron , hotii apar pe camerele de fimat ! politia a fost la locul faptei , s-au dat declaratii etc. hoti de genul sunt peste tot in magazine iar intamplarea a fost in felul urmator :in timp ce angajatii sunt cu clientii 1 se pune parvan iar altul intra in depozitul magazinului si extrage suma mentionata mai sus (intre timp angajatii se ocupau de clienti). Mentionez ca sotia era la biroul ei cu client in timp ce furtul se producea , usa de acces in depozit era langa biroul altui coleg care a manvreat banii de la banca pana in acel depozit si a pus banii cam neglijent spun eu tinand cont ca sunt furturi lunar din magazin ! acum angajatorul vrea sa recupereze prejudiciul din salariul angajatilor pe motiv de neglijenta ! este legal acest lucru ? sau daca este legal nu este macar discutabil ? de unde nu stiu ca acel coleg (angajat nou din cate am inteles) a fost mana in mana cu hotii ! acesta demisionand dupa aceasta intamplare si spunand ca el nu plateste nimic (cea ce mi se pare logic tinand cont ca in acel magazin nu exista nici macar un seif , sa nu mai zic de firma de de paza ) . nu mi se pare corect ca suma sa se imparta in mod egal la 3 (3 erau pe tura in acea zi ) ba chiar nu mi se pare normal sa plateasca vre-un angajat ! sau sa plateasca doar cel care a gresit si a lasat banii nesupravegheati in depozit . Multumesc .
Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2016
StroieC, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:15, 22 Noiembrie 2016
Este corect ca in situatia in care unui angajator i s-a cauzat un prejudiciu, acesta sa-si recupereze c/v acestuia de la salariatii/salariatul vinovat.

Sotia dvs nu trebuie sa plateasca daca nu se face vinovata de cauzarea acelui prejudiciu.
Ei acuza toti angajatii care erau in magazin in acea zi pe motiv de neglijenta . si au impartit in mod egal suma . Este obligata sa accelte din punct de vedere legal ? Multumesc
Nu este obligata sa accepte.
ca o ultima intrebare , sotia fiind ocupata cu clienti in momentului furtului nu se poate face vinovata nici macar prin neglijenta , nu ? Multumesc si o seara buna !
In opinia mea, nu are nicio vina sotia dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A fost furată o sumă de bani din magazin pe tura mea, iar acum mi se cere demisia din cauza neglijenței. ce să fac? este doar vina mea? evelinebloos evelinebloos Buna ziua . Va rog ajutati-ma si pe mine ca nu stiu ce sa fac ! Sunt angajata de un an de zile la o optica medicala din Bucuresti si recent s-a produs un ... (vezi toată discuția)
Furt la locul de munca Baka.omocha Baka.omocha Buna Lucrez ca si agent vanzari la un magazin de vanzari servicii. Saptamana trecuta ne-a disparut un raft in valoare de 1600 ron. Singura camera de luat ... (vezi toată discuția)
Acuzat de furt pe nedrept AMarius AMarius Buna ziua, Am sa trec direct la subiect, zilele trecute o clienta a cumparat de 100lei din magazin si am uitat sa ii bat bon de casa (suspect este ca seara ... (vezi toată discuția)