avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu creștere copil tata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu creștere copil tata

Care sunt condițiile că tatăl sa intre in concediu creștere în prima lună și apoi sa intre mama?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:58, 18 Mai 2019
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului , singura modalitate de a beneficia de aceasta este realizarea devenituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit, in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă am contrac de 1 la suta, și în urma cu un an am luat ... Lazarescul Lazarescul Dacă am contrac de 1 la suta, și în urma cu un an am luat șomaj 6 luni și dacă fac contract cu casa de pensi pt celelalte 6 luni, pot lua concediu ... (vezi toată discuția)
Buna ! sunt insarcinata , stiti daca se pot plati 12luni de munca ... Alexis09 Alexis09 Buna ! Sunt insarcinata , stiti daca se pot plati 12luni de munca inainte ….. (vezi toată discuția)
Dacă rămân însărcinată și nu am loc de munca? Dulescu Elena Dulescu Elena Nu am loc de munca, și vreau să rămân însărcinată! Ce drepturi am sau nu am niciun drept? (vezi toată discuția)