avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Evaziune?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Evaziune?

Bună,vă rog frumos să mă ajutați în următoarea problemă:o Întreprindere familială lucrează cu serviciul de încasări facturi și vânzare de cartele PayPoint.De 3 ani,de fiecare dată pe săptămână,se trimitea factura pentru reîncărcare electronică pe adresa de e-mail. Eu completam ordinul de plată la bancă și le trimiteam suma care era pe factura primită online. Problema mea este că nu am știut ( nu mi-a zis nimeni) că acea factură trebuia scoasă la imprimantă și pusă în dosarul cu facturi pe luna respectivă pentru a putea plăti tva-ul și impozitul după câștigul rezultat. Acuma inspectorul de la ANAF care a descoperit acest lucru,ne-ea solicitat fișa de client pe acești ani iar noi,prin PayPoint i-am pus la dispoziție fișele din care rezultă toate tranzacțiile respective. Noi vrem să intrăm în legalitate și să plătim Statului ce-i datorăm,dar nu știm la ce ne putem aștepta. Dacă plătim ce datorăm,primim și vre-o amendă,și dacă da,ce sumă ar fi? Veniturile noastre sunt foarte mici pentru că,magazinul merge foarte slab. Cred că suma trimisă la PayPoint în această perioadă este de aproximativ 65000, Mențonez că tva-ul este de 19% iar adaosul nostru comercial la vânzarea cartelelor fiind de 15%. Vă mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: emiliano zapata , utilizator 18:43, 18 Mai 2019
Venitul dvs. in relatia cu PayPoint este comisionul lunar pe care l-ati facturat iar nu depunerile zilnice.

Deci, pentru aceste facturi neinregistrate vi se vor calcula impozitele datorate cu majorarile de rigoare si o amenda, presupun. Nu cred ca se pune problema incadrarii ca evaziune fiscala.
Ultima modificare: Vineri, 17 Mai 2019
Iulian MANEA, Contabil
Mulțumesc mult...sper să nu fie amenda pre-a mare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare facturi de reincarcare electronica florentinadaniela florentinadaniela Buna ziua, Am o intreprindere indiciduala - vanzare produse alim. in magazine, si de curand am instalat un terminal pentru plati facturi si incarcari ... (vezi toată discuția)
E mai bine sa iau tigari si fara factura? ContSters115447 ContSters115447 Am deschis de vreo luna un magazin general,si vand tigari de vreo 200-300 din 1000 lei vanzare pe ziua respectiva in conditiile in care eu am nevoie de o ... (vezi toată discuția)
Facturare firma neplatitoare de tva maka67 maka67 Buna ziua, O firma neplatitoare de TVA, cand factureaza o vanzare, de exemplu de 200 lei, cum procedeaza cu TVA-ul de 48 lei care ar fi trebuit ... (vezi toată discuția)