avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs la decizie procuror de clasare dosar penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs la decizie procuror de clasare dosar penal

Sunt reclamant intr'un caz cu doi samsari.
Politistul de caz a propus clasarea, el nevrand sa ia ca probe inregistrarile audio din care reiesea clar inselaciunea si din care reiesea ca au mintit in declaratia data la politie. Procurorul, surprinzator, a fost de acord cu clasarea dosarului cu acuzatia de inselaciune pe motiv ca cei doi samsari nu au inselat ca au spus ca nu e masina lor. Am facut plangere la prim procuror fata de decizia procurorului insa acesta a respins'o cu motivul:

[ link extern ]
(1)b

Pot arata acum (clasarea s'a dat in 2017) ca procurorul a fost indus in eroare de politist? Pot cere revenire la acuzatia de inselaciune si adaugarea ei la noul dosar penal in care sunt acuzatii de fals, uz de fals?
Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Mai 2019
Diamandi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Diamandi , utilizator 14:18, 19 Mai 2019

Nu, nu
După ce prim-procurorul a respins plângerea trebuia să faceţi plângere la judecătorul de cameră preliminară. Acum, acel dosar a rămas definitiv clasat.
Dosarul în care îl acuzaţi pe poliţist de fals şi uz de fals este cu totul altul.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj
Cel cu fals si uz de fals este tot pt samsari, nu pt politist...
Deci exista un interval de timp in care se mai putea face ceva, dar avocatul nu a stiut sau nu a vrut sa mergem pana in panzele albe... Si e pacat ca, da, se moare in Romania cu dreptatea in mana...
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Mai 2019
Diamandi, utilizator
Dacă este tot pentru samsari, trebuiau imputate falsul și uzul de fals in același dosar cu înșelăciunea, nu separat. Nu e imposibil nici așa, separat, dar nu e logic procedural.
Da, ordonanța de clasare se ataca la prim procuror și apoi la judecătorul de camera preliminara, soluția judecătorului fiind definitiva.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj
In cat timp trebuia facut la judecatorul de camera preliminara?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde pot face plangere politist, suspectand ca influenteaza procurorul de caz? unde pot depune ceva legat de caz dar mai sus de procurorul de caz? Diamandi Diamandi Am avut proces penal cu doi samsari, acuzatie de inselaciune, l\'am pierdut pentru ca politistul de caz a propus clasarea, fara sa faca vreo investigatie si ... (vezi toată discuția)
Schimbare declaratie fata de primul proces penal Diamandi Diamandi Sunt sotia reclamantului (martora) intr\'un proces penal cu doi samsari de masini. La primul penal au dat o declaratie. Acum, la al doilea penal, daca ... (vezi toată discuția)
Polițistul de caz nu a prezentat procurorului, de mai bine de un an, sesizările mele privind declarațiile false din dosar. ce pot să fac împotriva lui, cum e mai bine? soparla62 soparla62 La data de 07.08.2017 am depus la parchet o plangere penala privind falsul intelectual conform art.321 Ncp. Plangerea a fost trimisa la politie, politistul a ... (vezi toată discuția)