avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Predare permis in urma respingerii plangerii.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Predare permis in urma respingerii plangerii.

Buna ziua. Am o problema si se pare ca in tara asta Politia face ce vrea,cum vrea, cand vrea. Am pierdut in instanta procesul contra suspendarii dreptului de a conduce pe 30 de zile. Detaliile nu sunt relevante. In data de 06.05 2019(conform portalului de justitie) era termenul de pronuntare al sentintei. La Judecatoria Mures am inaintat acest proces. Surpriza!! In data de 6 pe portal, in dreptul procesului meu nu se afla nici o hotarare. Nici in data de 7 si nici in data de 8 mai 2019. Abia seara in 8 mai a aparut dar cu data de 6. Acum va intreb: cine face misto de cine? Adica eu sunt furat de doua zile din start. Iar ei cu legea in mana comit un fals. De ce nu au inregistrat hotararea cu data de 8 cand a si aparut pe site.? De ce au inregistrat-o cu data de 6( eu verificand zilnic portalul. ). Nu e un fals asta? Lasand la o parte acest aspect, mi s-a comunicat ca am drept de apel timp de 30 de zile. Deci hotararea nu e definitiva si atunci nu sunt obligat sa predau permisul in termenul legal de 15 zile. Cele 30 de zile incep din momentul publicarii pe net a hotararii? Eu cand trebuie sa predau permisul ca sa nu imi fie majorata perioada de retinere? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: paul_sonea , utilizator 14:03, 20 Mai 2019
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc. Comunicarea hotararii inseamna data la care a fost publicata pe portal nu?
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc frumos. O sa inaintez apelul si astept hotararea definitiva. Apoi in functie de raspunsul instantei voi actiona in consecinta. Seara frumoasa va doresc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt in aceiasi situatie ca tine, ma chinui din februarie sa-l predau o luna.

Am pierdut in februarie, la fel ca tine am asteptat hotararea pentru ca la politie n-au vrut sa-l ia cu un certificat de grefa ca am pierdut, neffind definitiva.

Ei bine hotararea aia, dupa ce vine acasa, tu mai stai 30 zile sa curga termenul de apel dupa care, te duci la judecatorie cu o taxa judiciara de 5 lei + o cerere pe care de obicei o gasesti acolo pentru legalizare hotarare, si o duci legalizata la politie cu mentiunea clara ca a ramas din data x definitiva, altfel ori nu ti-o primeste la politie ori ti-o primeste si mai iti da 30 zile supliment suspendare.

Daca inaintezi apel, nu mai poti sa-l predai, asteapta hotararea dupa decide daca faci apel sau nu.
Ultima modificare: Duminică, 19 Mai 2019
mariustz, utilizator

Alte discuții în legătură

In cat timp primesc acasa sentinta instantei? paul_sonea paul_sonea Am pierdut contestatia facuta la procesul verbal pentru suspendarea permisului pe 30 de zile dar sentinta nu este definitiva si poate fi facut apel in 30 de ... (vezi toată discuția)
Predare permis dupa pierderea contestatiei dar hotararea fiind neredactata mariustz mariustz Buna ziua, Se da urmatorul caz, contestatie pierduta luna trecuta in fond, cu drept de apel 30 zile de la comunicare. Comunicarea nu s-a facut pentru ca ... (vezi toată discuția)
Hotărâre judecătorească permis Andrei Gabriel10 Andrei Gabriel10 Am pierdut un proces împotriva unui PV de contravenție pentru suspendare permis pe data de 08.02.2023 si au trecut cele 30 de zile in care pot face apel ... (vezi toată discuția)