avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Suspendare CIM crestere copil tatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Suspendare CIM crestere copil tatal

Bună ziua,
am un angajat a cărui sotie a nascut pe 07.05.2019.
Tatăl dorește să intre in creștere copil pana la vărsta de 2 ani( respectiv 1 an si 11 luni).
Domnul a făcut cerere pentru suspendare cim crestere copil incepând cu data de 23.05.2019
Din câte știu legea prevede că ar trebui să aștepte cele 42 de zile de lauzie ale soției și apoi să ceară suspendarea CIM.
Domnul nu mai poate veni la serviciu din data de 23.05 datorita unor probleme.
Prin urmare când ar tebui să-i suspend contractul pentru creștere copil pe 23.05 așa cum este solcitat în cerere sau in 18.06.2019 atunci cănd se incheie cele 42 de zile de lauzie iar pentru perioada 23.05-17.06, sa facă cerere de concediu fara plata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:37, 21 Mai 2019
In CCC, nu poate intra decat dupa cele 42 de zile de postnatal ... daca sotia nu indeplineste condtiile pentru a beneficia de acest concediu , atunci poate intra in CCC odata cu data nasterii copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul pt creștere copil până la vârsta de 2 ani vulpitza70@yahoo.com vulpitza70@yahoo.com Tatăl beneficiază de concediul pentru creșterea copilului până la 2 ani. suspendarea contractului de muncă se va face începând cu data nasterii ... (vezi toată discuția)
Data suspendare cim in cazul in care nu am niciun concediu medical Herra_ Herra_ Buna ziua, Data nasterii copililui este 13.02.2014. De cand pot sa suspend CIM?! Astazi am primit certificatul de nastere al copilului. Concedii medicale nu ... (vezi toată discuția)
Pot sa intru in concediu crestere copil, eu tatal ? leoo leoo Buna ziua! Sunt angajat la o Asociatie de 3 ani si as vrea sa intru in Concediu crestere copil de 1 an cu 85% din salariu. Mi s-a nascut copilul pe data de ... (vezi toată discuția)