avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... recuperare bani pentru refacerea hidroizolatiei ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

recuperare bani pentru refacerea hidroizolatiei blocului

in blocul in care locuiesc sunt 20 de familii.17 au fost de acord cu repararea hidroizolatiei care era sub orice critica.pentru a responsabiliza toti locatarii am in
convenit cu asociatia de proprietari ca acestia pe lista de intretinere lunar sa retina 100 de lei pentru a stringe 9000 ron,valoarea reparatiei.presedintele asociatiei a calculat ptr fiecare apart.cota indiviza,revenind 430 ron la cei cu 2 camere ,respectiv 530 ron la 4 familii care au 3 camere.una din cele 20 de familii care avea de achitat
530 ron,nu a dat nici un ban pina la acest moment.mentionez ca administratorul si presedintele asociatiei de prop.nu s-a implicat decit in colectarea banilor si virarea celor strinsi catre firma de constructii.la acest moment noi am achitat 7000 ron,restul
urmind sa-i achitam la 1 dec 2009.problema este ca avem 1 familie care nu a dat nici un ban si nici nu vrea si citiva care mai au mici restante.intrebare:asociatia de prop. poate achita aceasta val,firmei in baza facturii de reparatii?acestia nu vor sa
achite nici un ban,si spun ca noi locatarii sa-i dam in judecata ,cu toate ca
ei sunt cei care ne reprezinta juritic, sunt scutiti de taxa de timbru,presedintele
asociatiei nici macar nu a venit sa vada in ce stare se afla acoperisul,deci
pur si simplu nu a vrut sa se implice cu nimic.acum, pe cine sa dam in judecata
ca sa putem da restul de bani firmei?
pe locatarii care nu au achitat sau asociatia de proprietari?


cu multumiri ,camelia
c
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 10:29, 29 Noiembrie 2009
Indifirent de cererea de chemare in judecata pe care o veti formula, nu veti avea calitate procesual activa.
nu ma multumeste raspunsul, cu scuzele de rigoare!deci in concluzie ce trebuie facut?:stunned:
Adica nu aveti ce sa solicitati in instanta. In eventualitatea in care veti formula o cerere, va fi respinsa ca inadmisibila ori lipsita de interes.
In cazul in care nu sunteti reprezentantul firmei contractate, nu aveti ce sa reclamati/ solicitati!
Restul de achitat care a mai ramas din factura poate fi achitata de asociatie, dar sumele neplatite de proprietarii respectivi li se trec in restante lor. Daca aceste sume nu sunt achitate in termen de 90 zile conducerea asociatiei (presedintele) trebuie sa-i cheme in judecata pentru recuperarea acestor sume.

Nu exista posibilitatea ca Dv. ca persoana particulara sa dati in judecata un vecin deoarece contractul a fost incheiat de asociatie, ca reprezentant al tuturor proprietarilor.
In cazul de fata, ca si in cazul tuturor cazurilor de recuperare a sumelor restante de la proprietari, calitate procesuala are numai asociatia de proprietari.
deci:contractul incheiat cu firma de constructii este incheiat cu locatarii de la etajul 4,si suna cam asa:incheiat intre asociatia de proprietari reprezentata de cei 4
locatari a,b,c,d si firma x.
asociatia conform legii 230 are anumite obligatii si indatoriri pe care nu le-a respectat,deci este imposibil sa nu o putem da in judecata,inseamna ca nu va este clara aceasta lege.

multumesc

Alte discuții în legătură

Fond special asociatie proprietari andalex24 andalex24 Buna ziua, asociatia de proprietari a hotarat crearea a doua fonduri speciale RADET respectiv Apa Nova, prin care lunar fiecare locatar este obligat sa ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment Benafflek Benafflek Buna seara, Va rog sa ma lamuriti in legatura cu urmatorul aspect: am cumparat un ap. al carui fond de rulment, in valoare de 400Ron, a fost recuperat de ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment folosit in alte scopuri so2ro so2ro Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Ca in orice asociatie care se respecta, si unde locuiesc eu s-a incasat fond de rulment de la locatari . In ... (vezi toată discuția)