avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Tichet masa -avantaj salarial
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Tichet masa -avantaj salarial

Buna ziua!
Va rog sa ma luminați in urmatoarea problema: salariații beneficiază de zile festive (zile libere platite) conform CCM societate. Pe lângă plata normală a acestor zile, se acorda si tichete de masa, cărora cf Legii li se retine doar impozitul. In opinia mea, contravaloarea acelor tichete ar trebui tratată la calculul salarial ca si avantaj, cu plata tuturor contribuțiilor. Am dreptate?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: VKaty , utilizator 15:23, 24 Mai 2019
Tichetele de masa au fost gandite ca un stimulent pentru angajat si angajator. A nu se confunda cu norma de hrana de la bugetari care intra in total brut si e supusa CAS, CASS si impozit.
Nu suntem bugetari. Dar consider ca tichetul de masa acordat in zi liberă plătită ( denumită zi festivă cf CCM-ului nostru) ar trebui considerată avantaj salarial, cu plata tuturor contribuțiilor. Citesc art 10 b si c din Hg 1045/2018. Nu suntem prezenti la locul de mca pt ca ne aflam in zile libere acordate cf CCM si in situatii stabilite de angajator împreună cu organizațiile sindicale. Zic bine?
Tichetele de masa se acorda conform pontajului. Daca in pontaj figureaza 8 ore si nu zi libera, este justificata acordarea. De acest liber se stia si trebuia sa nu se acorde tichete pentru aceste zile. Ori e considerat avantaj salarial sau faceti cheltuiala nedeductibila, cu justificarile necesare.
In montaj apare zi liberă festivă, deci tichetul îl consider avantaj.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor pontaj Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! Am si eu o problema cu pontajul aferent lunii martie 2013 si anume ca doamnele angajate al societatii noastre au primit o zi libera de 8 martie ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa Petro68 Petro68 Bună ziua! Vin la d-voastră cu rugămintea de a vă cere părerea în ceea ce privește acordarea tichetelor de masa. Lucrez la o R.A. si desfășor o ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit pentru masa calda zilnica oferita angajatilor gundhardt gundhardt Ce solutie exista in situatia in care angajatorul intentioneaza sa ofere jumatate din nr. tichetelor de masa la care are dreptul un angajat + o masa calda ... (vezi toată discuția)