avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale participare asociat la beneficii si pierderi
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

participare asociat la beneficii si pierderi

Art.67(2) din L 31/1990 stipuleaza ca "dividendele se platesc asociatilor proportional cu cota de participare la capitalul social varsat, daca prin actul constitutiv nu se prevede altfel." Atunci, daca asociatii sunt de acord, se poate trece intr-un act constitutiv o clauza prin care asociatul ce detine 90% din capitalul social sa primeasca doar 10% din profitul net iar coasociatul sau ce detine 10% din capital sa primeasca 90% din profitul net respectiv? Desigur, si cota de participare la pierderi este aceeasi cu cota de participare la profit!
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 12:00, 17 Mai 2006
de ce nu [:((]
unde gasesti fraierul?[:))]
Atentie

in cazul prezentat, prevederea ar putea fi interpretata ca o clauza leonina.

in acest caz dosarul ar putea fi usor respins.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende - cui i se cuvin? andra10 andra10 As vrea sa va aflu pararea in urmatoarea problema: O societate pe actiuni inchisa a realizat profit atat in 2006 cat si in 2007. La aprobarea situatiilor ... (vezi toată discuția)
Contributie capital social silviax silviax Legiuitorul (L31/1990) lasa la aprecierea asociatilor unui SRL sa stabileasca modul in care se va face impartirea beneficiilor, actul constitutiv trebuind sa ... (vezi toată discuția)
Dividende madalina_oprea madalina_oprea Buna ziua! Un SRL,platitor de imp pe venit micro(3%) poate acorda dividende asociatilor?Cum se calculeaza?Ce taxe se platesc pentru dividende in afara de ... (vezi toată discuția)