avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Stramutare dosar penal cu decizie de executare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Stramutare dosar penal cu decizie de executare

Buna ziua .Va rog daca puteti sa ma lamuriti cu o problema.Persoana la care fac referire a fost condamnata in 2014 la 15 ani cu executare in conditiile care de la expertiza tehnica pana la testele poligrafe la martori au fost in favoarea lui.Ei au cheltuit multi bani la avocati care nu au facut nimic.Vreau sa va intreb daca un dosar cu decizia de executare poate fii mutat in alt oras pentru a cere o deschidere a dosarului si o revizuire a pedepsei.Deoarece aici in Pitesti exista suspiciunea ca partea adversa a reusit prin avocatul apararii sa dea mita ca sa se schimbe incadrarea juridica si sa se ajunga la pedeapsa asta.Dintr un accident provocat pe drumul public cu ajutorul unor martori mincinosi sa ajuns la omor calificat.Si daca cererea de stramutare poate fii inaintata Inaltei curti de justitie si casatie Bucuresti pentru ca aici nu ar avea nici o sansa.Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Alexandru Matache , Avocat 15:30, 24 Mai 2019
Dacă decizia de condamnare este definitiva nu se mai pot face cereri de strămutare in care sa se ceara judecarea cauzei la alta instanța.
Se pot formula cai extraordinare de atac dacă exista temeiuri pentru ele, dar doar la instanțele competente.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tentativa de omor Simona Georgiana Simona Georgiana Buna ziua, in urma cu aprox doi ani jumatate, sotul meu a fost injunghiat in abdomen, fapt care i-a fost pusa viata in pericol. In tot acest timp, dosarul a ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor sau vatamare corporala? Ddaniel00 Ddaniel00 La ce poate fi incadrat cel care a provocat victimei o taietura in zona gatului cu adancimea de 2cm? Plus amenintare cu pistolul asupra acesteia? (vezi toată discuția)
Schimbare declaratie fata de primul proces penal Diamandi Diamandi Sunt sotia reclamantului (martora) intr\'un proces penal cu doi samsari de masini. La primul penal au dat o declaratie. Acum, la al doilea penal, daca ... (vezi toată discuția)