avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate gratuitate transport in comun linie regionala Bucuresti
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

gratuitate transport in comun linie regionala Bucuresti

Buna ziua,
Saptamanal fac o vizita unei persoane din Voluntari. Pana ieri ma deplasam in Bucuresti cu STB gratuit (fiind pensionar cu domiciliul in Bucuresti) in continuare, pentru linia 153 plateam 2,5 lei /bilet (apartine STV/Serviciul de Transport Voluntari). Banii ii plateam soferului care imi rupea un bilet din carnet.
De ieri am observat ca a disparut linia 153, a fost inlocuita cu linia R468, linia respectiva e asigurata tot de STV, nu de catre STB. M-am urcat, am vrut sa platesc calatoria, soferul mi-a spus ca nu mai elibereza bilete, sa validez cardul la validator. I-am replicat ca nu am card STB, ca pensionar calatoresc gratuit. M-a intrebat unde am domiciliul, I-am raspuns ca in Bucuresti, a zis ca pot calatori gratuit. Mentionez ca fac drumul respectiv de peste un an, am vazut ca pensionarii cu domiciliul in Voluntari au gratuitate pe liniile STV. Eu fiind din Bucursti, plateam biletul.
Ajuns acasa, am cautat pe site STB dar nu am gasit specificarea ca pe liniile regionale as avea gratuitate. Pensionarii, pe liniile preorasenesti, nu au gratuitate. Ori liniile regionale au inlocuit liniile preorasenesti.
Dilema mea: cum e corect, sa platesc calatoria cu cardul eliberat de STB (exista aparat de validare montat pe autobuzul STV) sau am gratuitate?
Ultima modificare: Vineri, 24 Mai 2019
oldgeorge, utilizator
Cel mai recent răspuns: oldgeorge , utilizator 03:22, 28 Mai 2019
M-am lamurit.
Am telefonat la STV, am pus aceeasi intrebare, mi s-a raspuns ca am gratuitate dar trebuie validata calatoria. Am replicat ca nu am card, am depus actele la STB pentru eliberarea unui card/abonament (gratuit) care nu mi s-a eliberat inca (probabil cei din Bucuresti cunosc situatia, eu am depus actele pe 13.02 si acum astept sa-mi soseasca abonamentul prin posta asa cum s-a promis). Raspuns: Pana cand voi avea abonament, se aplica aceeasi regula ca pentru calatoria in Bucuresti cu STB, prezentare CI + talon pensie.
Sper ca mesajul meu sa fie folositor si celor care sunt in aceeasi situatie
Toate cele bune!
Ultima modificare: Marți, 28 Mai 2019
oldgeorge, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda ratb aly_cat aly_cat buna ziua ! am si eu o problemuta. pe 18.09.2014 ma aflam cu mama si copilul (11 luni)meu in 77 , imediat cum am urcat am validat 1 calatorie pt mine, stiind ... (vezi toată discuția)
Elevii la invatamantul postliceal beneficiaza de transport gratuit ... uncetateanN uncetateanN Elevii la invatamantul postliceal beneficiaza de transport(cu trenul) gratuit la fel ca si studentii sau de cel putin o reducere? (vezi toată discuția)
Transport gratui pentru elevi - bucuresti IonIoanaAnca IonIoanaAnca Buna ziua! In urma newsletter-ului dvs de azi, 4 iunie, referitoare la HG 435/2020 pt. decontarea transportului pentru elevi, doresc sa va intreb daca fiica ... (vezi toată discuția)