avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Folosirea minorilor în acțiuni electorale
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Folosirea minorilor în acțiuni electorale

In afara unor conotatii morale referitoare la folosirea minorilor (mai mult decat atat a copiilor sub 14 ani) in actiuni de promovare politica, blamabile desigur, imi pun intrebarea daca exista si anumite prevederi in legislatie ce conduc la incalcari ale legii penale ?
Pun aceasta intrebare avand in vedere un recent clip electoral in care doi copii, evident fara disernamamt se afla in situtia de a transmite in media un mesaj electoral fara echivoc, al carui continut si consecinte evident nu le inteleg. Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: contsters111 , utilizator 17:10, 5 Iunie 2019
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt prevederi, dar in cazul minorului din clip situatia e nitel mai.... altfel. Ala micu' canta pe la nunti, botezuri, cumetrii (nu gratis!) de ani buni, sunt filmulete! Cred ca la parintii minorilor ar trebui umblat...
Bun...am inteles ! Faptul ca parintii au ales sa obtina foloase materiale pe seama copiilor nu-i o noutate ! Exista cazuri celebre mai peste tot in lume. Pe mine ma interesa strict FOLOSIREA MINORILOR (copiilor) in PROPAGANDA ELECTORALA ! Nu pun in discutie CUI PRODEST, Nu importa nici omul nici partidul, ci posibilitatea ca actul in sine sa contravina anumitor prevederi legale ! Si daca da...care ar fi acestea. Dealtfel, am vazut prin media ca Protectia Copilului Maramures s-ar fi autosesizat cu privire la faptele mentionate mai sus. Salutara si prompta interventie, cam iesita din uzante atat datorita celeritatii cu care s-a produs cat si a faptului ca n-au asteptat vre-un ONG sau te miri ce ca sa o faca, dar pe fond binevenita !
Mathushalem, utilizator
Ce pot remarca insa, cu o parere de rau imensa...este faptul ca desi au citi pana acum acest post 33 de oameni, ati fost domnule Goe, singurul care s-a invrednicit sa raspunda ! Asta denota fie un interes absolut ingrijorator despre situatii cu repercusiuni incalculabile pe viitor in care sunt implicati copii, fie o anumita ”jena” de-ati da cu parerea, chiar posedand cunostiintele necesare sau nu, despre josnicia acestui fapt ! Atunci cand un COPIL afirma :
”Frunză verde de bostan
Eu nu-l vreau pe Timmermans
Că un om părtinitor
Din ţara lalelelor”
sau
”Frunză verde de bostan
Eu nu-i fac sluj lui Timmermans
Fiindcă e părtinitor
Din ţara lalelelor”
si mai departe
”Ţara noastră are o voce
La Bruxelles Terheş o duce
El nu se va-nspăimânta
Ce-a zice Comisia ”
iar un ”politician” abject, presupunand prin absurd ca nu ar fi fost initiatorul sau mentorul acestui pseudo act artistic, isi asuma mesajul si-l promoveaza in media, ce-a mai fi de adaugat ?!
Mathushalem, utilizator
In doua scoli am vazut cum se utilizeaza copii nevinovati in campanii elelctorale.
La prima scoala s-a scos cls si i-a pus sa cante ...avem valoare...
La scoala din Ilfov , s-au luat copii din prima zi de campanie electorala si au fost pusi sa strige pe la porti. Pentru copii era o bucurie sa il ajute pe primar. Unul dintre copii s-a accidentat ajungand sa stea cu o tija in picior toata vara. Nici un parinte nu a facut plangere.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iunie 2019
contsters111, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In memoriam- mircea micu "voievodul stelar" stelarman stelarman “Unul din singuraticii si cei mai dragi oameni ai vietii mele este poetul, prozatorul, ironistul si, mai presus de toate acestea, omul Mircea Micu. ... (vezi toată discuția)
Alegeri prezidentiale Valeriu TUDOR Valeriu TUDOR [b]Unui prezidentiabil:[/b] A spus ca nu e de dorit Un presedinte... ESCU. Dar in campanie e insotit De unul... Iliescu. (vezi toată discuția)
Divort / situatie copil IonutCo IonutCo Buna ziua, Impreuna cu sotia am decis sa divortam, fiecare cu motivele lui..mai mult sau putin intemeiate. Avem un copilut de 2 ani. Nu ma intereseaza nimic ... (vezi toată discuția)