In afara unor conotatii morale referitoare la folosirea minorilor (mai mult decat atat a copiilor sub 14 ani) in actiuni de promovare politica, blamabile desigur, imi pun intrebarea daca exista si anumite prevederi in legislatie ce conduc la incalcari ale legii penale ?
Pun aceasta intrebare avand in vedere un recent clip electoral in care doi copii, evident fara disernamamt se afla in situtia de a transmite in media un mesaj electoral fara echivoc, al carui continut si consecinte evident nu le inteleg. Multumesc
DlGoe
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Sunt prevederi, dar in cazul minorului din clip situatia e nitel mai.... altfel. Ala micu' canta pe la nunti, botezuri, cumetrii (nu gratis!) de ani buni, sunt filmulete! Cred ca la parintii minorilor ar trebui umblat...
Bun...am inteles ! Faptul ca parintii au ales sa obtina foloase materiale pe seama copiilor nu-i o noutate ! Exista cazuri celebre mai peste tot in lume. Pe mine ma interesa strict FOLOSIREA MINORILOR (copiilor) in PROPAGANDA ELECTORALA ! Nu pun in discutie CUI PRODEST, Nu importa nici omul nici partidul, ci posibilitatea ca actul in sine sa contravina anumitor prevederi legale ! Si daca da...care ar fi acestea. Dealtfel, am vazut prin media ca Protectia Copilului Maramures s-ar fi autosesizat cu privire la faptele mentionate mai sus. Salutara si prompta interventie, cam iesita din uzante atat datorita celeritatii cu care s-a produs cat si a faptului ca n-au asteptat vre-un ONG sau te miri ce ca sa o faca, dar pe fond binevenita !
Ce pot remarca insa, cu o parere de rau imensa...este faptul ca desi au citi pana acum acest post 33 de oameni, ati fost domnule Goe, singurul care s-a invrednicit sa raspunda ! Asta denota fie un interes absolut ingrijorator despre situatii cu repercusiuni incalculabile pe viitor in care sunt implicati copii, fie o anumita ”jena” de-ati da cu parerea, chiar posedand cunostiintele necesare sau nu, despre josnicia acestui fapt ! Atunci cand un COPIL afirma :
”Frunză verde de bostan
Eu nu-l vreau pe Timmermans
Că un om părtinitor
Din ţara lalelelor”
sau
”Frunză verde de bostan
Eu nu-i fac sluj lui Timmermans
Fiindcă e părtinitor
Din ţara lalelelor”
si mai departe
”Ţara noastră are o voce
La Bruxelles Terheş o duce
El nu se va-nspăimânta
Ce-a zice Comisia ”
iar un ”politician” abject, presupunand prin absurd ca nu ar fi fost initiatorul sau mentorul acestui pseudo act artistic, isi asuma mesajul si-l promoveaza in media, ce-a mai fi de adaugat ?!
In doua scoli am vazut cum se utilizeaza copii nevinovati in campanii elelctorale.
La prima scoala s-a scos cls si i-a pus sa cante ...avem valoare...
La scoala din Ilfov , s-au luat copii din prima zi de campanie electorala si au fost pusi sa strige pe la porti. Pentru copii era o bucurie sa il ajute pe primar. Unul dintre copii s-a accidentat ajungand sa stea cu o tija in picior toata vara. Nici un parinte nu a facut plangere.