avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalitate mai mare decat datoria la asociatie de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalitate mai mare decat datoria la asociatie de proprietari

Buna ziua,
Din anul 2005 avem penalitati de 8000 ron si noi suntem cu plata la zi din 2014.Se poate da in judecata pe legea 270 in care se spune clar ca penalitatile nu au voie sa depasesca datoria?
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns!Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Mai 2019
roby2019, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 17:10, 30 Mai 2019
din 2014 sunteti la zi cu care datorie? debitul principal (intretinerea)?
din penalitati ati mai achitat? daca nu, s-au prescris, si puteti cere in instanta sa se constate ca a intervenit prescriptia.
la care lege 270 va referiti?
S-au achitat deoarece de fiecare data cand se plateste datoria pe luna curenta se retrage automat 10% din valoarea depusa si de accea ca sa nu raman restant pe luna anterioara trebuie sa depun mai mult cu 10%
Despre ce lege 270 faceti vorbire?
Atat timp cat nu a fost achitat integral debitul=suma de baza+penalitatile,asociatia de proprietari are dreptul sa aplice penalitati pentru orice suma cu titlu de restanta afisata pe lista de intretinere lunara
Solicitati oficial asociatiei de proprietari sa va comunice debitul in evidenta ,succesiv si cronologic obligatiile impuse la intretinere,sumele achitate de dv,,baza legala cuantum penalitati aplicate
Debitul sa achitat in fiecare luna dar penalitatile au rămas și era o lege 8n care era vorba că penalitatile nu au voie să fie mai mare decât debitul...in cazul de fata fiind 0.Se poate merge 8n instanță cu acest motiv?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu stiu despre ce lege vorbiti. penalitatile pot depasi debitul principal.

Alte discuții în legătură

Prescriptie restante intretinere Oana.agapie Oana.agapie Buna ziua! In blocul in care locuiesc exista un apartament cu datorii la intretinere din 2015 pana in prezent. Vechiul proprietar al acestui apart a decedat si ... (vezi toată discuția)
Penalitati la intretinere MARIA343 MARIA343 Buna seara In luna martie 2012 aveam restanta la intretinere x lei .Am achitat in luna octombrie o suma y ajungând la zi cu plata ... (vezi toată discuția)
Bună seara! eu sunt restanțier la întreținere În fiecare ... Uther Uther Bună seara! Eu sunt restanțier la întreținere În fiecare lună plătesc 200 lei.Am crezut că din aceasta sumă mi se va opri întreținerea pe luna ... (vezi toată discuția)