avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 288 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ÎNȘELĂCIUNE
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ÎNȘELĂCIUNE

Pentru infracțiunea de ÎNȘELĂCIUNE, acțiunea penală, se pune în mișcare la plângerea prealabilă, formulată și depusă în termen de 3 luni, de la luarea la cunoștință de săvârșirea acesteia ?
Mulțumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, insa impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

CAPITOLUL III
Dispoziţii comune

Art. 159

Împăcarea

(1) Împăcarea poate interveni în cazul în care punerea în mişcare a acţiunii penale s-a făcut din oficiu, dacă legea o prevede în mod expres.

(2) Împăcarea înlătură răspunderea penală şi stinge acţiunea civilă.

(3) Împăcarea produce efecte numai cu privire la persoanele între care a intervenit şi dacă are loc până la citirea actului de sesizare a instanţei.

(4) Pentru persoanele lipsite de capacitate de exerciţiu, împăcarea se face numai de reprezentanţii lor legali, iar persoanele cu capacitate de exerciţiu restrânsă se pot împăca cu încuviinţarea persoanelor prevăzute de lege.

(5) În cazul persoanei juridice, împăcarea se realizează de reprezentantul său legal sau convenţional ori de către persoana desemnată în locul acestuia. Împăcarea intervenită între persoana juridică ce a săvârşit infracţiunea şi persoana vătămată nu produce efecte faţă de persoanele fizice care au participat la comiterea aceleiaşi fapte.

Ultima modificare: Luni, 27 Mai 2019
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune si fals-impacare mezgageza mezgageza am comis 4 infractiuni de inselaciune (4 persoane vatamate) si un fals.ca sa fiu cat mai credibil pentru banii primiti am dat o chitanta falsificata (am ... (vezi toată discuția)
Un avocat va rog andreeaandreea732011 andreeaandreea732011 Bună seara, este cineva care se poate ocupa de un caz penal, pentru o mămică cu 3 copii și 1 pe drum care are 2 plângeri penale la politie pt ... (vezi toată discuția)
Impacarea proces penal dumutaadrianred dumutaadrianred Partea vatamata doreste impacarea, dar aceasta este in alta tara. Ce modalitati exista in acest caz sa poata arata instantei ca impacarea a avut loc. Multumesc (vezi toată discuția)