avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Concediu cresterea copilului
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Concediu cresterea copilului

La cat timp de la nasterea poate tatal sa intre in CCC pana la varsta de 2 ani? Daca in perioada cat tine CCC firma de la care a iesit tatal in CCC asi anceteaza activitatea cum se procedeaza cu contractul de munca suspendat pentru CCC? Ce suma poate realiza tatal in aceasta perioada din venituri in asa fel ca sa nu piarta indemnizatia de CCC?
Cel mai recent răspuns: Ciortea Zita , utilizator 13:53, 27 Mai 2019
Mama a beneficiat/beneficiaza de concediul de maternitate?
Daca da, dupa terminarea concediului de maternitate.
Daca nu, dupa nasterea copilului poate depune actele....
Contractul poate inceta doar in cazul reorganizari judiciare sau a falimentului angajatorului, chiar daca se afla in CCC.
Suma ce o poate realiza, vinuturile, nu trebuie sa depaseasca in jur de 3000 de lei anual ( Nu cunosc exact suma, puteti intreba la AJPIS la depunerea actelor).
Baza legala- OUG 111/2010- privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, cu modificarile si completarile ulterioare.
Ultima modificare: Luni, 27 Mai 2019
Ionut.ion, utilizator
Intre timp am aflat ca,cf.Legii 89/2019 de complectare a OUG 111/2010 poate avea venit max.6250 ron .Mama nu este angajata deci nu beneficiaza de concediu de maternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cresterea copilului bonefeliza bonefeliza Buna ziua! Eu sunt casnica, imi platesc asigurarile de pensie la Casa de Pensii. Sotul meu lucreaza de cativa ani la o firma. Urmeaza sa nasc cam pe 15 ... (vezi toată discuția)
Probleme la primirea indemnizatiei de crestere copil melk1 melk1 Buna ziua, In noiembrie,prietena mea a nascut un baietiel.Noi nu suntem casatoriti,asftfel ca dupa ce am declarat unde vom sta (la mine) am adus copilul acasa ... (vezi toată discuția)
Concediere in timpul concediului de maternitate Blueeyes22 Blueeyes22 Buna ziua, Firma la care lucrez efectueaza concediere in masa, eu fiind in concediu maternal (cele 126 de zile). Ofera celor concediati salarii ... (vezi toată discuția)