avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiune in instanta pentru perfectare vanzare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiune in instanta pentru perfectare vanzare?

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi pentru urmatoarea problema: un vecin a cumparat o boxa cu contract de vanzare de mana in anul 2013 (a platit pretul integral prin virament bancar si o foloseste de atunci). Acum doreste revanzarea boxei dar a constatat ca aceasta este in cadastrul si extrasul de carte funciara al primului proprietar, care intre timp a donat apartamentul cu tot cu boxa. Ce poate face vecinul meu, o actiune in instanta pentru perfectarea vanzarii sau constatarea dreptului de proprietate? Orice sfat este binevenit. Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 28 Mai 2019
123456789Dana, utilizator
Cel mai recent răspuns: 123456789Dana , utilizator 20:44, 28 Mai 2019
Bună seara,

O asemenea vânzare este lovită de nulitate absolută iar proprietar de drept acum este donatarul care a primit apartamentul. Aș mergem împotriva vechiului proprietar pentru recuperarea sumei de bani. Consultați un avocat pentru a gasi soluția cea mai potrivită.
Asa este, donatarul este proprietarul de drept, dar vanzarea boxei s-a facut in 2013, iar donatia in 2018. Donatorul recunoaste ca a vandut boxa dar nu vrea sa ii spuna si donatarului, se teme ca nu va mai primi ingrijirile necesare ca este in varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament si boxa chitupetre chitupetre buna seara va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat am negociat cumpararea unui apartament ,unde vanzatorul ofera apartamentul si o boxa aflata la subsolul ... (vezi toată discuția)
Recuperare boxa RAMONAROMAN RAMONAROMAN am cumparat un apartament in anul 2006, cu dependinte, balcon si boxa. Vanzatorul mi-a aratat care este boxa cumparata, insa mi-a preciazat ca, nu o poate ... (vezi toată discuția)
Cum imi recuperez boxa jeni1234 jeni1234 Am cumparat de curand un apartament iar in contract mi s-a specificat ca mi se cedeaza dreptul la o boxa in subsol. O boxa ce le apartinea de 10 ani de zile ... (vezi toată discuția)