avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Comisia de disciplina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Comisia de disciplina

Poate comisia de disciplina sa dispună concedierea unui angajat?
Cel mai recent răspuns: monikasarpe , utilizator 08:10, 3 Iunie 2019
Comisia de disciplina propune sanctiunea, iar conducatorul unitatii o poate aplica sau nu.
Imi cer mii de scuze ca am deschis alt topic.Daca as fi stiut cum sa va rescriu in acelasi loc as fi facut-o.
Nu am avut toate informatiile si de aceea intrebarile ambigue.Nu este vorba despre mine ci despre mama mea , care a fost chemata la comisia de disciplina,acolo ascultata cateva minute,dupa care a fost anuntata ca este concediata.A fost prezent si directorul institutiei ,care daca presupun eu bine este angajatorul.Cam asta e povestea de dimineata.
Acum alta nelamurire ce se intampala in continuare?cum ramane cu concediul pe care nu l-a efectuat?si la ce se mai poate astepta?
Multumesc!
Probabil ca , comisia va propune desfacerea disciplinara a raportului de munca.

In acest caz, mama dvs va putea contesta in termen de 30 de zile de la data comunicarii deciziei de desfacere a raportului de munca.

Zilele de CO neefectuate vor fi compensate in bani.
Contractul de munca inceteza din ziua in care a fost la comisie sau cand primeste decizia in scris?
Contractul de munca inceteaza la data stabilita de angajator, dupa expirarea perioadei de preaviz, daca esre cazul...
Oricum, o sa primiti, primeasca mama dvs., decizia de concediere conform Art.X din Codul muncii ( angajatorul, directorul, o sa stabileasca acest articol, temeiul legal al concedierii).
Eu zic sa va sfatuiti cu un avocat dupa ce primiti aceasta decizie si ca vedeti daca merita sau nu contestata ( poate cercetarea disciplinara nu a urmat calea legala, nu stiu, poate gaseste avocatul motiv de contestare...).
Puteti cauta si acum avocatul si avea o discutie.
Bafta!

Alte discuții în legătură

Desfacerea disciplinara a contractului de munca kristina1 kristina1 mi am pus demisia la fostul loc de munca in data de 26.11, nu am stat in preaviz, iar azi am primit o decizie de desfacere disciplinara a contractului in care ... (vezi toată discuția)
Demisie pirvuralucam pirvuralucam Buna ziua, sunt angajata la o firma, vreau sa demisionez, mi-am gasit in alte parte un post mult mai bun, am depus cererea de demisie, in contractul de ... (vezi toată discuția)
Demisie=decizie de concediere???????/ dorin.brezoi dorin.brezoi Buna ziua , va rog sa ma ajutati daca puteti cu o informatie,mi-am dat demisia pe data de 08.10 am primit o convocare ptr o ancheta interna in aceiasi zi , ... (vezi toată discuția)