avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am lovit, nu foarte tare, o persoană pe trecerea de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am lovit, nu foarte tare, o persoană pe trecerea de pietoni, care după ce s-a ridicat și-a luat telefonul și a fugit spunând că m-a iertat. Nu am fost la poliție după aceea, mi se poate întâmpla ceva?

Stateam pur si simplu la intrarea in giratoriu. O masina era in fata mea iar intre mine si masina din fata era trecerea de pietoni. Erau masini si pe stanga si pe dreapta. Peste tot. Masina din fata a plecat si eu am inaintat dar nu am reusit sa trec de trecere. Cand sa plec din nou spre giratoriu a aparut un domn dintre masini. Nu l am vazut si l am lovit. Nu f tare. Plecasem de pe loc. S a ridicat rapid, mi am cerut scuze, iertare.... A zis ca m a iertat, si a luat tel si a fugit. Am strigat daca e bine.... A spus ca e bine si a fugit. Am fost socata, am tras pe dreapta dar nu am mers la politie. Mi se poate intampla ceva?
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: salvatore112 , utilizator 08:38, 4 Iunie 2019
Trebuie sa te duci in 24 h la politie sa declari accidentul! Indiferent ca el se duce sau nu, nu te risca.
Le spui ca l-ai atins foarte putin si a plecat si a zis ca e ok.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din descrierea dvs, inteleg ca nu a fost ranita persoana respectiva, mai mult, s-a ridicat rapid si-a luat telefonul si a fugit. Daca este asa, nu ar trebui sa aveti probleme.
Daca persoana respectiva era ranita, trebuia sa anuntati atunci politia si sa nu parasiti locul accidentului, altfel, riscati sa fiti acuzat de infractiunea prevazuta si pedepsita de art. 338 c.p.
Declararea accidentului in 24 de ore se face in cazul conducătorilor de vehicule implicaţi într-un accident de circulaţie în urma căruia au rezultat numai avarierea vehiculelor şi/sau alte pagube materiale.
Multumesc mult. Eu am ramas blocata pe trecere de pietoni caci erau toate bara la bara. Omul neavand pe unde sa treaca.... Grabindu-se s a bagat printre masini. Cand am pornit sa inaintez.... a aparut brusc si l am lovit. Am coborat repede din masina, mi am cerut iertare, voiam sa il duc la doctor..... Era disperat sa vada daca s - spart telefonul. Mi - a spus v-am iertat deja si a plecat grabit. Am strigat dupa el.... Sunteti bine. Nimic. A luat- o la goana efectiv. Eu una sper sa nu ii fie rau ulterior. Totul a fost f repede. Nu mi a dar nr de tel... Nimic. Nu a stat la discutii efectiv. Nu am avut pb cu autoritatile in viata mea, sunt o persoana pasnica si asumata. Dar am avut efectiv un soc. Toata noaptea m - am gandit ca poate s-a simtit rau. Dar nici nu l-as mai recunoaste daca l-as mai vede. Asa repede s-au petrecut lucrurile!
Mergeti de urgenta la politie, anuntati accidentul.
Daca pietonului i se face rau, ajunge la spital si zice ca a fost lovit de o masina, riscati dosar penal pentru fuga de la locul accidentului.
Mergeti cu masina si declarati la politie cum s-a intamplat, Va veni sa inspecteze masina sa vada daca sunt urme. Asemanator am patit si eu. Daca persoana lovita nu depune plangere primiti acasa NUP (Neinceperea urmaririi penale) de la procurorul de caz.

Alte discuții în legătură

Accident pietonal lucian1923 lucian1923 as avea cateva intrebari legate de un accident rutier in care a fost implicat un pieton . acum 24 h am lovit din spate o masina care oprise la trecerea de ... (vezi toată discuția)
Buna seara. va rog mult de tot,am nevoie de ajutor intr o situatie ... Robertbbb Robertbbb Buna seara. Va rog mult de tot,am nevoie de ajutor intr o situatie foarte delicata. Circulam azi cu masina,pe o strada ingusta,cu masini parcate. Aveam viteza ... (vezi toată discuția)
Accident usor LucianVister LucianVister Buna seara, As dori o parere, sora mea detine o masina Dacia pe care o conducem amandoi. Azi in parcare la facultate dadea cu spatele si a lovit usor o masina ... (vezi toată discuția)