avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... sentinta definitiva si irevocabila contencios ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

sentinta definitiva si irevocabila contencios administrativ

Buna ziua....am o sentinta definitiva si irevocabila in contradictoriu cu Primaria si Consiliul local, data in baza Legii nr.554/2004 (solicitare reexaminare dosar de atribuire a unui teren in baza Legii nr.15/2003 si anulare HCL). Am recurs la executarea silita deoarece paratii au tacut aproape 3 ani de zile. Jurista de la Primarie a depus contestatie la executarea pe motiv ca sentinta nu este investita cu formula executorie. Sentinta instantei de fond are doar mentiunea ca a ramas definitiva si irevocabila prin respingerea recursului. In conformitate cu art.22 din Legea 554/2004....inteleg ca sentinta reprezinta titlu executoriu. De ce doamna jurista considera ca se aplica procedura civila? Astept sa ma luminati....multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristina Florea , Consilier juridic 21:49, 16 Decembrie 2009
Executarea silita trebuie promovata in baza unui titlu executroriu iar sentinta der care faceti vorbire pentru a indeplini aceasta cerinta trebuie investita
Investiti cu formula executorie sentinta si mai apoi dati -o spre executare silita.
Multumesc....in cazul de fata se aplica procedura civila? Deci e necesara investirea cu formula executorie? Judecatorul de serviciu zicea ca nu e cazul....
Legea nr.554/2004 in art.22 dispune ca, hotararile judecatoresti definitive si irevocabile prin care s-au respins actiunile formulate potrivit dispozitiilor prezentei legi si s-au acordat cheltuieli de judecata se investesc cu formula executorie si se executa silit, potrivit dreptului comun.
Pentru Freelis: Nu ma intereseaza cheltuielile de judecata, ma intereseaza OBLIGATIA DE A FACE (reexaminare dosar). Judecatorul de serviciu mi-a spus ca nu se investeste o sentinta care nu este de natura pecuniara. Sentinta e legalizata si are stampila definitiva si irevocabila. Multumesc de sfaturi....termenul e pe 3 decembrie. Eu m-am specializat pe drept comercial-dreptul societatilor comerciale....acum tot citesc si incerc sa gasesc unde in lege se specifica faptul ca aceste sentinte, strict pe obligatia de a face, fara a solicita vreo obligatie pecuniara din partea celui care a pierdut.....nu se investesc cu formula executorie....

Alte discuții în legătură

Hotarari judecatoresti definitive si irevocabile neexecutate de functionari publici pin pin Buna ziua, va supun atentiei urmatoarele: Am obtinut 2 hotarari judecatoresti definitive si irevocabile una privind suspendarea executarii unui act ... (vezi toată discuția)
Definitiva si irevocabila Capitan Capitan Capitan Capitan o decizie pe contencios ,definitiva si irevocabila, trebuie investita cu formula executorie? care este procedura de executare a unei astfel de decizii?? (vezi toată discuția)
Iccj. hotararile instantei de contencios administrativ sunt executorii de drept Roland Mindrila Roland Mindrila Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au apreciat (în cuprinsul Deciziei nr. 1080 din 23 februarile 2011 pronunţată în recurs de Secţia ... (vezi toată discuția)