avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adoptia copilului sorei mele
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adoptia copilului sorei mele

Buna ziua.Pot adopta copilul sorei mele care este pe cale de a se casatori? Mentionez faptul ca sunt necasatorita,nepotul meu locuieste impreuna cu mine ,cu fratele si mama mea in aceeasi casa,Nepotul meu are 11 ani si este de acord sa-l adopt,refuzand sa o urmeze pe mama lui.Mentionez ca nepotul meu nu are tata,iar mama lui,sora mea este de acord cu adoptia.Intrebarea mea este daca va fi vreun impediment in demararea procedurii adoptiei din momentul in care sora mea se va casatori?Daca sotul ei va vrea sa-l adopte pe copil,va avea prioritate in fata mea,tinand cont de faptul ca nepotelul meu doreste sa ramana cu mine?Multumesc anticipat pentru raspunsuri

Alte discuții în legătură

Bunic doreste adoptia unicului nepot Stefan St. B. Stefan St. B. Am formulat o cerere de incuviintare a adoptiei nepotului meu care are 30 de ani ( este unicul copil al fiicei mele, care este si ea unicul meu copil ). ... (vezi toată discuția)
Mostenire si succesiune BOGAAMALIA BOGAAMALIA ce puteti sa imi spuneti depre acest caz : 2 oameni convietuiesc impreuna si construiesc o casa , in final se casatoresc au o vechime in casatorie de aprox ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune de catre nepoata de sora ionescucarmen ionescucarmen buna seara. un frate C. si o sora M. au decedat. ambii au fost casatoriti. doar sora M. are doi copiii. Sotia fratelui a decedat prima in 1987 iar fratele M. ... (vezi toată discuția)