avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Top Factoring
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Top Factoring

Buna ziua! Va rog mult daca puteti sa imi spuneti cum sa procedez...am avut un credit in franci elvetieni din 2007. In urma unui divort am ramas sa platedc eu singura acest credit fiind pe numele meu luat in timpul casniciei.
O perioada nu sa platit(in timpul divortului si dupa o perioads),intre timp a fost preluat de Top Factoring.
De cativa ani eu platesc lunar o suma catre aceasta societate pt acel credit.
Acum de curand am aflat ca aceasta companie si a schimbat numele,am sunat la dansii,pt ca vroiam si o actualizare la suma pe care o mai am de plata si dupa mai multe incercari mi a raspuns si nu mi se mai gasea dosarul meu,intr una final dupa verificari .mi sa transmis ca dosarul meu numai este la ei este preluat de Garanta asigurari.
Se pare ca de ceva timp sa intamplat acest lucru timp in care eu lunar am virat bani in acelasi cont catre top Factoring, pt acea datorie .
Va rog mult un sfat cum sa procedez,nivi macar nu am fost instiintata ca mi sa dat dosarul iar eu le platesc lunar,nu stiu cum imi voi recupera acum banii de la ei ,mi se pare o hartuire prea mare si asa au invocat dobanzi peste dobanzi
Mumtumesc!
Cel mai recent răspuns: Mia4 , utilizator 10:34, 5 Iunie 2019
Va recomand sa va luati un avocat specializat sau bun in asemenea spete, pentru ca in general se dovedeste ca sumele returnate depasesc totalul datoriei cu tot cu dobanzi. Cel mai bine caiutatu-inclusiv aici pe site-un avocat. Cu un avocat bun puteti castiga in instanta un proces impotriva acestor firme care au fost "scoase in afara legii". Va explica avocatul.
Multumesc pt raspuns!
Cand spuneti ca au fost scoase in afara legii, la ce va referiti mai exact?

Eu va spun ca nu sunt in afara legii. Nu exista nicio hotarare a instantelor de judecata care sa fi admis o contestatie pe motiv ca nu are calitate.

Poate exista alte motive de a formula o actiune, dar faptul ca o firma de recuperare creante solicita o plata, nu reprezinta un motiv temeinic.

Corina89 a scris:

Va recomand sa va luati un avocat specializat sau bun in asemenea spete, pentru ca in general se dovedeste ca sumele returnate depasesc totalul datoriei cu tot cu dobanzi. Cel mai bine caiutatu-inclusiv aici pe site-un avocat. Cu un avocat bun puteti castiga in instanta un proces impotriva acestor firme care au fost "scoase in afara legii". Va explica avocatul.

1. A se vedea ghilimelele.

2. Inalta Curte I-a Desfiintat Pe Recuperatorii De Creante Tip – Kruk,Secapital SArL,Eos,Tonescu,GetBack, Invest Malta Si Altii-Toate Executarile Lor Au Fost Incepute ILEGAL-Am Spus Asta Inca De Acum 2 Ani Iar Inalta Curte A Confirmat Acest Lucru Printr-o Decizie OBLIGATORIE Pentru Toate Instantele
Toti recuperatorii de creante cu sediile in afara tarii(pentru a nu plati taxe), si-au “angajat” in Romania, alte societati de recuperare creante tip KRUK, Eos si altii, iar prin aceste instrumente FINANCIARE, maini lungi ale creditorilor, ei coordoneaza executarile silite.

Dupa aparitia deciziei 9 /2016 a ICCJ prin care s-a aratat ca in instanta in raport de art. 84 cod procedura civila, acesti recuperatori NU pot fi reprezentati in instanta de catre alti recuperatori, personal am spus de atunci ca nici cererile de executare silita NU POT FI DEPUSE DE CATRE ALTE PERSOANE JURIDICE TIP RECUPERATORI SI NICI DE AVOCATII LOR in cazul in care intre avocati si recuperatorii din afara tarii nu exista un mandat dat in mod direct, astfel incat ICCJ prin decizia cu numarul 19 din 2018 a stabilit ca SESIZAREA EXECUTORULUI JUDECATORESC implicit acela fiind primul ACT DE EXECUTARE SILITA prin solicitarea incuviintarii executarii silite, este lovit de nulitate absoluta in baza acestei decizii!

Alte discuții în legătură

Prescriere executare silita alinamariananistor alinamariananistor Buna ziua,imi puteti spune va rog unde pot verifica daca mi s-a prescis executarea silita,stiu ca se poate verifica intr-o baza de date.Daca cumpar o casa si o ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare silita Cata2010 Cata2010 Buna ziua si va multumesc inca de la inceput pentru timpul acordat pentru a citi aceasta postare .vin catre dumneavoastra cu o speta destul de complicata si ... (vezi toată discuția)
Executare silita cu si fara creditor elena_d_a elena_d_a Buna seara, Fostul ginere a facut un credit la o banca, fiica mea a fost codebitor. Creditul nu s-a achitat, ei sunt divortati. Fiica mea are poprire pe ... (vezi toată discuția)